Autorităţile fac apel la românii din străinătate. Este vorba despre alegeri

31 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Autorităţile fac apel la românii din străinătate. Este vorba despre alegeri


Autorităţile fac apel la românii din diaspora să se înscrie în Registrul Electoral şi să opteze, pentru votul prin corespondenţă, ca alternativă la votul clasic.
Acest demers ar fi benefic procesului electoral, după cum a precizat ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni.


Campania ‪#‎DialogFaraFrontiere, realizată în premieră în România, face parte dintr-o serie de măsuri destinate transparentizării și facilitării comunicării nemijlocite cu românii de pretutindeni și promovării noilor modalități de vot pentru românii din străinătate.

„Dacă autorităţile pot estima numărul de alegători, atunci se pot asigura condiţiile necesare pentru desfăşurarea procesului electoral. Vă invit pe toţi să vă înscrieţi în acest registru. Este important ca dumneavoastră să vă faceţi auzită vocea în România. Numai astfel se pot schimba lucrurile în ţara aceasta”, le-a spus ministrul delegat interlocutorilor săi.


Votul prin corespondenţă se aplică numai în cazul alegerilor parlamentare, nu şi a celor locale, scrie rador.ro.


Ministrul Dan Stoenescu a mai spus că la schimbarea domiciliului sau a reşedinţei – după luarea în evidenţă în Registrul Electoral – se poate vota la secţiile organizate la misiunile diplomatice, oficiile consulare sau institutele culturale ale României din străinătate. Opţiunea este valabilă şi pentru cei care nu se înscriu în acest registru.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră