Decizie: „Animalul de pradă“ Negulescu, la un pas de suspendarea din magistratură

17 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
Decizie: „Animalul de pradă“ Negulescu, la un pas de suspendarea din magistratură

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea procurorului Mircea Negulescu din magistratură, pe perioada cercetării disciplinare. Cererea va fi dezbătută săptămâna viitoare.

Prezentăm comunicatul oficial:

"La 15.02.2017 Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a apariției în mass media a unor înregistrări audio al căror conținut este atribuit procurorului Mircea Negulescu. Ulterior au fost înregistrate și conexate la prima lucrare sesizările, având același obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de un alt petent. Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnați în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) și j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor", arată sursa citată.

De asemenea, a fost înaintată Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a magistratului până la finalizarea procedurii disciplinare, mai precizează sursa menționată.

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat, joi după-amiază, mutarea procurorului Mircea Negulescu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, după demisia de la DNA Ploiești.

Totodată, CSM a anunțat sesizarea Inspecției Judiciare în cazul procurorului Mircea Negulescu, în contextul înregistrărilor controversate apărute în presă. Procurorul Mircea Negulescu a cerut Secţiei pentru procurori a CSM să îşi continue activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, după ce miercuri a demisionat de la DNA Ploieşti ca urmare a apariţiei unor înregistrari. Laura Codruţa Kovesi a declarat joi că a lăudat şi va lăuda în continuare activitatea DNA Ploieşti, deoarece procurorii de acolo au avut o activitate meritorie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră