Custodele Coroanei, Margareta: mesaj în plină pandemie de coronavirus (VIDEO)

26 Mar 2020 | scris de A.A.
Custodele Coroanei, Margareta: mesaj în plină pandemie de coronavirus (VIDEO)

Custodele Coroanei, Majestatea Sa, transmite un mesaj către români făcând apel la solidaritate, îndemnându-ne la responsabilitate în aceste săptămâni grele și la speranță.

"Astăzi, sărbătoresc ziua mea de naştere în îngrijorare şi confuzie. Vă mulţumesc celor care trimiteţi mesaje de felicitare. Îmi doresc în aceste clipe să pot să vorbesc cu voi, să vă spun ceea ce simt. Trăim cu toţii în această perioadă momente de singurătate şi de nedumerire. Este ca şi cum viaţa noastră s-a schimbat şi merge anapoda. Nu avem certitudine pentru viitorul apropiat, avem mai degrabă îngrijorare decât frică. Îngrijorare pentru familia mea şi pentru mine, dar şi pentru cei de lângă mine, cei cu care lucrez zi de zi.

Ca şi voi găsesc dificil să fiu izolată şi să nu pot să văd oamenii în jurul meu, oamenii dragi. Ştiu cât de mare poate fi plictiseala unei zile şi revolta că trebuie să stau acasă, izolată într-un spaţiu închis, dar este limpede că acesta este cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru semenii mei şi pentru mine.

Vă rog să urmăriţi sfaturile medicale pe care le primim la televiziune şi pe internet. Viitorul nostru stă numai şi numai în mâna noastră, în voinţa noastră.

M-am simţit inspirată şi am fost impresionată de ceea ce fac oamenii pentru a fi alături şi pentru a-i ajuta pe cei de aproape. În Italia, vecinii ies pe balcoane şi cântă împreună. În Spania, mulţi oameni îi ajută pe ceilalţi aducând mâncare la uşa celor care nu pot ieşi. În România, exemplele pot continua, fiindcă în ţara noastră există oameni cărora le pasă.

În zilele următoare voi încerca să aflu cât mai multe despre ceea fac oamenii pentru a învinge singurătatea şi confuzia şi voi reveni către voi pentru a vă împărtăşi ceea ce am aflat să ne inspirăm unii pe alţii. În fiecare zi sunt în legătură cu cei care lucrează la Fundaţia mea şi la Crucea Roşie pentru a vă spune apoi despre experienţa lor.

Încă o dată vă sunt recunoscătoare celor care v-aţi gândit la mine cu ocazia zilei de naştere. Vă mulţumesc tuturor şi sper să putem să ne facem viaţa mai bună în aceste condiţii vitrege" afirmă Majestatea Sa în mesajul postat pe site-ul romaniaregala.ro.

CITIŢI ŞI: Astăzi este ziua ta - Principesa Margareta

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră