„E bine, domnu' chestor?“ Constantin Manoloiu, şeful Corpului de Control al MAI, eliberat din funcţie

30 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
„E bine, domnu' chestor?“ Constantin Manoloiu, şeful Corpului de Control al MAI, eliberat din funcţie

Chestorul de poliţie Constantin Manoloiu, fostul şef al Direcţiei de Evidenţa Persoanelor, a fost numit, în februarie 2013,  în funcţia de director general al Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne (MAI), de către ministrul Radu Stroe.

Alături de fostul secretar de stat al MAI, Nicolae Căbulea, chestorul Manoloiu este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzat de abuz în serviciu în formă calificată în dosarul „Referendumul“. Chestorul Manoloiu a fost acuzat că, în contextul validării de către Curtea Constituţională a referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din iulie 2012, a trimis două adrese contradictorii privind numărul cetăţenilor români înscrişi pe listele electorale permanente. Potrivit procurorilor, „intenţia calificată este evidentă, rezultând din faptul că s-a deturnat răspunsul iniţial şi s-a exprimat în numele ministerului o poziţie contrară celei exprimată public şi asumată de către conducătorul acestuia, ministrul Ioan Rus (care a demisionat în 6 august-n.r.)“.

De ce a fost acuzat chestorul Manoliu 

Totodată, procurorii arată că faptele lui Victor Paul Dobre, alături de ale lui Căbulea şi Manoloiu, „sunt contrare prevederilor legale aplicabile în materie“. Replica lui Băsescu la „iniţiativa“ lui Manoloiu În august 2012, după ce Curtea Constituţională a amânat o decizie în privinţa validării referendumului, Traian Băsescu declara: “Decizia de ieri a CC a fost generată de un chestor – să nu ne facem iluzii că ministrul de Interne nu a ştiut şi nu a fost aranjată cu el – i-a scris ministrului de Interne că cifrele nu sunt bune. Nu ştiu dacă e bine, domnul chestor. Aţi minţit ori înainte de organizarea referendumului, ori ieri. Or, un chestor... Mă tem că eu v-am făcut chestor. Nu ştiu dacă-i bine, domnul chestor”.

"Nu e bine, domnule chestor!", a spus Traian Băsescu într-un mesaj public în vara anului 2012, în perioada când era suspendat din funcţia de preşedinte al României, aminteşte Digi24. După această replică celebră, chestorul Constantin Manoloiu, şeful de la Evidenţă Populaţiei, a fost chemat la Parchetul General şi pus sub învinuire pentru abuz în serviciu. Şi şeful lui, chestorul Ioan Nicoale Căbulea, secretar de stat în Ministerul de interne, a fost acuzat de abuz.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră