UPDATE. Micul Paris ar vrea o franțuzoaică la Sectorul 1

05 Iun 2016 | scris de Marina Constantinoiu
UPDATE. Micul Paris ar vrea o franțuzoaică la Sectorul 1

Dacă rezultatele sondajelor la ieșirea de la urne, respectiv cel al IRES, realizat la cererea postului de televiziune Digi24, corespund și realității din buletinele de vot, la Sectorul 1 din București surpriza este totală.

Franțuzoaica Clotilde Armand, din partea Uniunii Salvați Bucureștiul, ar putea câștiga alegerile, cu 31,4% din voturi, potrivit sondajului efectuat la ieșirea de la urne realizat de IRES.

La cei 42 de ani ai săi, Clotilde Armand, cu puternic accent de Champs Elysees, i-a cucerit pe locuitorii sectorului răsfățat al Capitalei României, cândva considerată Micul Paris. Nu a fost zi în care să nu iasă pe stradă, să aibă legătură directă cu electoratul, în care să nu dea un interviu. A avut o campanie electorală energică și entuziastă, fiind pata de culoare a acestor alegeri locale.

Ea a încercat să atragă și comunitatea franceză, foarte prezentă în acest sector, care i-ar fi putut aduce voturi. Cetățenii europeni au dreptul de vot la alegerile locale, observa zilele trecute publicația franceză La Croix.

Deocamdată, rezultatul se află în marja de eroare, Daniel Tudorache, din partea PSD, cu 30,5%, fiind umăr la umăr în aceste sondaje la ieșirea de la urne.

UPDATE ora 01:00

Potrivit primelor rezultate provizorii ale alegerilor de la Sectorul 1, Clotilde Armand, din partea USB, ar fi obţinut 32,370% dintre voturi, în timp ce al doilea clasat, Dan Tudorache, din partea PSD+UNPR, ar fi obţinut 31,908% dintre voturi.

Primele rezultate provizorii la alegerile locale anunţate de Biroul Electoral Central, indică un succes aproape total al PSD în Bucureşti. Gabriela Firea a câştigat Primăria Generală, iar cinci din cele şase sectoare vor fi conduse de edili social-democraţi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră