CIRCULAŢIA FEROVIARĂ ÎNTRERUPTĂ pe magistralele 400 şi 900

31 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
CIRCULAŢIA FEROVIARĂ ÎNTRERUPTĂ pe magistralele 400 şi 900

Traficul feroviar este oprit pe magistrala 400, între Izvorul Mureşului şi Izvorul Oltului şi pe magistrala 900 Timişoara - Bucureşti, informează Mediafax.

Circulaţia este întreruptă între Izvorul Mureşului şi Izvorul Oltului, în judeţul Harghita, după ce o locomotivă a deraiat, iar pe magistrala 900 Timişoara - Bucureşti o şină s-a fisurat din cauza frigului.

Centrul de Infotrafic al Poliţiei din Judeţul Timiş anunţă că pe magistrala 900 Timişoara - Bucureşti traficul feroviar este întrerupt la kilometrul 562 al liniei.

În urma temeperaturilor extrem de scăzute o şină s-a fisurat, iar din acest motiv a fost nevoie întreruperea traficului feroviar, este informația care circulă referitor la acest incident care a blocat zeci de oameni. Cu toate astea, potrivit datelor meteo, în zona respectivă temperaturile nu au fost atât de scăzute, încât să provoace fisurarea șinelor, deci motivul este probabil altul.

Pe magistrala 400 traficul este întrerupt din cauza unui tren rămas pe linie, după ce locomotiva acestuia a deraiat.

Până la redeschiderea în condiâii de siguranță a circulației feroviare între stațiile Izvorul Oltului și Izvorul Mureșului, pasagerii de la trenurile aflate în circulație sunt transbordați cu mijloace auto pe distanța Izvorul Oltului - Izvorul Mureșului și retur, anunță site-ul cfrcalatori.ro.

Iată, mai jos, comunicatul integral postat pe site-ul cfrcalatori.ro:

”Pana la redeschiderea in conditii de siguranta a circulatiei feroviare intre statiile Izvorul Oltului si Izvorul Muresului, pasagerii de la trenurile aflate in circulatie sunt transbordati cu mijloace auto pe distanta Izvorul Oltului - Izvorul Muresului si retur.

Informații Trenul meu

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din staţii sau la telefon 021/9521 (trafic intern).

Numerele de telefon de la stațiile CFR sunt publicate pe cfrcalatori.ro la secțiunea Informații telefonice.

Informaţii în timp real despre situaţia circulației trenurilor pot fi găsite pe site-ul www.cfr.ro la sectiunea Trenul meu:  sau accesand camerele web – tabele cu orele de sosire/plecare din gările Bucureşti Nord, Craiova, Timişoara, Braşov şi Iaşi http://www.cfr.ro/.../content/article/2-uncat.../2273-camere-web”.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Tarife în ţară.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră