Cătălin Tolontan, PRIMA REACŢIE, în scandalul Hexi Pharma: „E un exercițiu de maxim cinism“

23 Aug 2016 | scris de Mara Răducanu
Cătălin Tolontan, PRIMA REACŢIE, în scandalul Hexi Pharma: „E un exercițiu de maxim cinism“

 

Iată declaraţia jurnalistului Cătălin Tolontan pentru PSNews.ro: 

„Oamenii au dreptul să cunoască adevărul. Iar adevărul e că nu concentrația, ci eficiența a fost analizată la Cantacuzino! Procurorul general Augustin Lazăr, care este primul din istorie ce acționează ca avocat al apărării, s-a exprimat atît de neclar, încît s-a putut înțelege că la Parchet există o infirmare a faptului că unele produse ale Hexi Pharma au fost diluate.

De fapt, nu există nici o infirmare a diluării. Nici măcar una! Iar formularea că «s-a descoperit o diluare conformă» este, pur și simplu, o absurditate. Nu există o diluare conformă, alta decît cea de pe etichetă. Altă diluare decît cea de pe etichetă este ilegală. Vin cu un exemplu concret.

Să arate cineva faptul că Suprasept, diluat de 10 ori, nu este diluat sau că este eficient! O societate își testează raționalitatea dacă urmărește pînă la capăt faptele. Să ne amintim că însuși directorul de producție al Hexi Pharma, Mihai Leva, a recunoscut înainte de comunicarea rezultatelor de către Guvern, că «nu veți găsi ce e pe etichetă». El și alți cîțiva de la Hexi știau exact că falsifică substanțele. De aceea au și închis imediat fabrica. Să vii acum și să spui că, de fapt, analiza de la Cantacuzino e o infirmare a diluării e un exercițiu de maxim cinism. Să fim calmi, să urmărim faptele și să așteptăm să vedem rechizitoriul și, apoi, probele administrate de ambele părți în instanță”.

 

CITIŢI ŞI: INCREDIBIL! Concentrația dezinfectanților Hexi Pharma, în limita admisă de UE! 

 

Diluaţi şi nu prea????

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat astăzi că s-au finalizat primele teste de eficienţă pe unul dintre loturile dezinfectanţilor Hexi Pharma. Acesta a mai precizat că urmează să se facă alte teste la un alt lot, dar şi că se va lua în calcul ca testele să se facă şi la institute din străinătate. Conform unor surse citate de Digi 24, rezultatul testelor indică o concentrație a dezinfectanților care este în limita admisă de reglementările europene, adică substanța activă nu a fost diluată!

Rezultatele testelor preliminare cerute de procurori în ancheta Hexi Pharma sunt în totală neconcordanță cu datele obținute în urma analizelor efectuate de ministerul Sănătății, care indicau o diluare de până la 4.000 de ori adezinfectanților livrați de Hexi Pharma unităților sanitare.

„S-a finalizat efectuarea testelor de eficienta pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Urmeaza alte teste de eficienta, pe un alt lot. Pregatim teste care sa fie efectuate la institute din strainatate. Este o procedura mai complicata, care este in curs. Rezultatele testelor de eficienta sunt de ambele tipuri, si negative, si pozitive. Doar in final se va putea stabili in ce masura ele sunt relevante", a declarat procurorul general, Augustin Lazăr, înainte de a intra în sediul CSM.

Conform unor surse citate de Digi 24, rezultatul testelor cerute de procurori indică, în mod surprinzător, ca dezingectanții au fost diluați în limita admisă de normele Uniunii Europene, adică substanţa activă nu a fost diluată.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, mort în accident

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea. Procurorii de la Parchetul instanţei supreme au arătat că trupul neînsufleţit al lui Dan Condrea a fost recunoscut fără echivoc de concubina acestuia, inclusiv după semnele particulare, însă se vor compara şi mostre de ADN. Anchetatorii au precizat că toate leziunile constatate de medicii legişti sunt cele produse în accidentul rutier.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de "participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor". Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră