Situaţia la punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria şi Grecia s-a agravat. Transportatori români, blocaţi

20 Feb 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Situaţia la punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria şi Grecia s-a agravat. Transportatori români, blocaţi


Totodată, astăzi, 20 februarie 2016, autorităţile bulgare au recomandat turiștilor evitarea traversării tuturor punctelor de frontieră cu Grecia și utilizarea rutelor alternative prin Macedonia, precizând că prin punctele de frontieră „Кulata - Promahonas“, „Ilinden - Еxochi“, „Каpitan Petko Voievoda - Оrmenion“, „Zlatograd - Тhermes“, „Ivailovgrad - Ciprinos“ și „Макаzа-Nimfea“, nu se permite trecerea niciunui tip de autovehicul.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale.
Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Skopje, a efectuat demersuri susţinute pe lângă autoritățile Republicii Macedonia pentru identificarea unei soluții care să permită transportatorilor români blocați la frontiera dintre Republica Elenă și Bulgaria accesul la o rută ocolitoare, prin tranzitarea teritoriului Republicii Macedonia.
În urma acestor acţiuni, autoritățile Republicii Macedonia au instituit o procedură care oferă posibilitatea eliberării în regim de urgență a autorizației de tranzit necesare, direct în punctele de trecere a frontierelor statului respectiv. De soluția specificată vor putea beneficia toți transportatorii români de mărfuri ale căror autovehicule sunt momentan blocate la frontiera eleno-bulgară.
Atât ambasadorul României la Atena, cât și consulul general al României la Salonic se află la punctul de trecere a frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, pentru a acorda asistență la fața locului șoferilor de cetățenie română.
Detalii tehnice privind procedura de tranzitare a teritoriului în Republica Macedonia disponibile aici.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră