Biziday, aplicația lui Moise Guran, a anunțat un cutremur apocaliptic

04 Mar 2017
Biziday, aplicația lui Moise Guran, a anunțat un cutremur apocaliptic

Conform definiției cu care a fost promovată pe piață, în urmă cu aproape două luni, Biziday este aplicația în care informațiile publicate sunt temeinic verificate de echipa lui Moise Guran, un serviciu pentru cei care au nevoie de logica altora pentru a decide în ceea ce privește propria decizie.

"Echipa Biziday alege numai surse care publică informații corecte, de încredere. Există și o serie de site-uri de unde nu preluăm informații, sau de de unde verificăm și noi ulterior ce publică, înainte de a le recomanda utilizatorilor. Notificările și titlurile nu vor fi de tip click bait. De altfel, doar din titlu, cititorul are aproape toată știrea și decide dacă intră pentru mai multe detalii", declara Moise Guran la lansarea Biziday. 

Și ca meniul să fie complet, Biziday furnizează și o alertă de cutremur, orice zguduire produsă prin Vrancea, urmând să fie anunțată utilizatorilor cu 30 de secunde înainte de producerea ei.

Toate bune și frumoase, asta doar până în cursul serii de vineri, când cei care au instalat aplicația erau să scape telefonul din mână după ce au primit următoarea alertă:

 

”Vrancea a detectat un cutremur de 10 grade magnitudine Richter, produs la la adâncime de 10 km. Păstrați-vă calmul și mergeți cu familia sub o grindă solidă!”.

 

Panica a fost generală printre utilizatori. Lumea a uitat de grindă și s-a bulucit pe scări, cum a apucat, în chiloți, cu copiii de mână, cu pisici, căței, purcei. A strigat la vecini și-a sunat prietenii, și chiar și dușmani, urma să fie un cataclism.

Dar... in lumea știrilor adevărate a Biziday și-a vârât Necuratul coada, alerta a fost falsă, iar Moise Guran nu are încă o explicație care să justifice altfel evenimentul - serverul care găzduiește aplicația nu a fost spart de hackeri, alerta nu a fost generată de operatori și cu atât mai puțin de Institutul de Fizică a Pământului.

Umorul negru în toată întâmplarea este că evenimentul s-a produs la 40 de ani de la devastatorul cutremur din 1977.

Vă recomandăm să citiți comentariile de la postarea lui  Moise Guran, umorul unora e de-a dreptul savuros, iar contradicțiile între cei care se confruntă, de-a dreptul dialectice.

Vom reveni cu amănunte atunci când va fi clar cine, cum și de ce s-a întâmplat pocinogul!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră