Premieră: Audieri publice privind soarta cinematografiei româneşti

02 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Premieră: Audieri publice privind soarta cinematografiei româneşti

"Am decis ca în momentul în care vom ajunge la o viziune coerentă, împreună cu reprezentanții grupului de lucru constituit la nivelul Ministerului și format din cineaști și din profesioniști experimentați și reprezentativi, vom organiza o dezbatere despre aceste principii. Motivul este unul simplu: e necesar să cunoaștem încă din această fază care este reacția comunității cinematografice și cum se poziționează reprezentanții acesteia față de propunerile noastre", a declarat ministrul Culturii, Corina Şuteu.

Prezentă la eveniment, ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, a apreciat importanţa audierii publice, dar a arătat că la fel de importante sunt și etapele ulterioare, aferente procedurilor privind transparența decizională, care trebuie respectate.

"Ulterior — este necesar ca textul actului normativ să fie elaborat, asumat de Minister și, neapărat, publicat înainte de decizie — pentru confirmarea încrederii în proces", a spus Violeta Alexandru.

Raportul bazat pe audierea de astăzi va fi publicat pe site-ul Ministerului Culturii la 25 august. În perioada imediat următoare, Ministerul Culturii va vedea ce propuneri făcute în cadrul audierii publive vor fi integrate în legea cinematografiei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră