Apelul disperat al unui membru al trupei Divertis, victimă a exploziei din Copou

08 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Apelul disperat al unui membru al trupei Divertis, victimă a exploziei din Copou


Membru fondator al Trupei Divertis, Florin Constantin locuia în blocul de pe strada în care a avut loc explozia cauzată de acumularea de gaze. Florin Constantin povestește pe rețeaua de socializare Facebook cum sunt purtate pe drumuri victimele exploziei.
Redăm, mai jos, mesajul integral al lui Florin Constantin, așa cum a fost el postat în pagina sa de Facebook:
”Ajutor
A ajuta un om, inseamna a-i face bine si a-l sprijini atunci cand are nevoie. Fara sa-l umilesti, fara sa-l pui pe drumuri, fara sa-l chemi la nenumarate ghiseie si birouri, fara sa-l trimiti dupa copie dupa buletin, adeverinta de salariat, adeverinta cu venitul de pe ultima luna sau ultimele 3 luni, adeverinta de la casa de pensii ca are pensie, adeverinta de la administratia financiara ca n-are nici un venit sau orice altfel de adeverinte, dovezi, probe, hartii, aprobari, rezultate ale expertizelor, anchetelor, proceselor, constatarilor, aprobarilor si miilor de proceduri menite sa-l faca pe om sa renunte la ajutor, sa innebuneasca sau sa moara.
Daca vrei sa-l ajuti cu adevarat, aplici exact tehnica si tactica inversa executarii omului. Fiindca tu ca institutie care ai datoria sa ajuti oamenii, esti exact institutia care executi oamenii. Daca stii sa trimiti exact acolo unde trebuie plicul negru al executiei ANAF, stii exact conturile omului ca sa i le blochezi si sa i le executi in caz de neplata chiar si a 50 de bani, atunci de ce atunci cand trebuie sa dai omului un ajutor de urgenta stabilit prin lege, ai nevoie de atatea hartii, dovezi, copii, adeverinte, si probe, incat nimeni nu mai apuca sa vada ajutorul?
A trecut o sapatamana deja de la dezastru si primaria nu a fost capabila nici macar sa dea un comunicat oficial in care sa se spuna in clar ca in strada Vascauteanu din Iasi a avut loc o explozie datorata gazului metan, un bloc aproape s-a daramat, doi oameni au murit si altii se zbat intre viata si moarte. Stai linistita Doamna Primarie, oamenii din acel fost bloc sunt oameni batrani, bolnavi, socati, contribuabili la zi, fara haine de schimb, fara speranta, fara asteptari, fara o sticla de apa si fara un colt de paine oferite de tine. Stai linistita Doamna Primarie, ne vom plati in continuare taxele si impozitele si nimeni dintre noi nu va veni cu furci si topoare in fata preamaritului tau sediu. In fapt tocmai de aceea esti si asa linistita, nepasatoare si inumana. Continua-ti prin reprezentantii de vaza turneul pe la radiouri si pe la televiziuni, declarand ca se face tot ceea ce se poate, in fapt absolut nimic in ajutorul oamenilor.
Stai linistit Domnule Guvern, nimeni dintre ai tai nici macar nu a mimat vreun interes pentru noi, nu stim procedurile si nu avem capacitatea de a ajunge pana la tine ca sa ne poti umili in cazul in care ti-am cere ceva.
Plimbati-va linistite pe langa bloc stimate comisii, comitete, institutii, ministere, televiziuni, ziare, sa nu credeti ca nu am remarcat camasile albe, radiotelefoanele de la brau, ochelarii de firma, masinile de lux cu antemergatori si figurile voastre afectate si importante. Stim ca veti munci pana la epuizare ani de zile si pe salarii imense ca sa aveti niste concluzii si niste rezultate din care sa reiasa fie ca cei ce-au murit au fost vinovati, fie ca cei ce vor muri nu au asteptat destul anchetele voastre.
Stai linistita Biserica Ortodoxa Romana, doar in seara mortii celor doi crestini ai tai sau macar a doua zi am asteptat un diacon sau un dascal care sa vina langa noi, sa mimeze compasiunea si sa rosteasca alaturi de noi o rugaciune la altarul facut de noi cu lumanari si icoane pe gardul catolicilor. Nu am avut nici macar indrazneala de a astepta un preot sau o alta inalta fata bisericeasca sau vreun consilier al mitropoliei, stim cat de ocupati sunteti cu cele sfinte. Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va intareasca! Noi am fost deja la mai multe manastiri unde are cine se ruga pentru noi iar catolicii au fost si sunt alaturi de noi inca din prima seara. Ne-au oferit gazduire si ajutor,paine si apa, sprijin moral si bunatate. Dumnezeu sa-i ocroteasca si sa-i miluiasca!
Stati linistiti oameni buni, timpul trece, lumea uita, avocatii si expertii sunt scumpi, putini dintre noi vor mai prinde vreun ajutor...
Vreau acasa... dar nu in Romania”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră