CAZUL VIANU. Cine minte la Tudor Vianu? Trei anchete sunt în desfăşurare

09 Feb 2016 | scris de Mara Răducanu
CAZUL VIANU. Cine minte la Tudor Vianu? Trei anchete sunt în desfăşurare

 La Colegiul Tudor Vianu sunt în desfăşurare trei anchete. Una a Inspectoratului Şcolar Municipal, a doua a Ministerului Educaţiei şi o alta internă. Inspectorii trebuie sa discute cu toate partile implicate si sa faca un raport, pentru ca apoi sa fie stabilite sanctiunile, daca este cazul. 

CITEŞTE ŞI: CAZUL VIANU. Profesorul de matematică acuzat că ar fi umilit un elev, AUDIAT de inspectorii şcolari

 

Profesorul de matematică de la Colegiul National "Tudor Vianu" din Capitală, acuzat de un elev că l-a pus să înghenuncheze în faţa lui pentru a-i mări nota la teză, a fost audiat luni de inspectorii şcolari. De asemenea, au fost audiaţi părinţi, dar şi colegii băiatului olimpic.  „Am venit la liceu pentru a depune sesizare oficiala pe care o consider necesara in acest moment. Sesizarea facuta vine de la un elev al acestui liceu care este admis cu media 9.95 si care este olimpic in acest liceu. Sunt o mama a unui copil care sufera o trauma in acest moment. Un copil tarat chiar si in gluma de un profesor este...nu pot sa calific asa ceva", a declarat mama unui elev.

89 de semnături strânse în favoarea profesorului de matematică

Câteva zeci de elevi de la Colegiul Național "Tudor Vianu" au semnat duminică o petiție de susținere pentru profesorul despre care se spune că ar fi zis elevilor că va da un punct în plus la teză celor care-l roagă în genunchi. "Am strâns 89 de semnături în favoare profesorului până duminică la ora 15,30. Nu este efectiv un protest, este o petiție pe care dorim să o semnăm. Cu siguranță demersul îl vom continua dar nu știm dacă în aceeași manieră, la modul în fața liceului. Vrem ca imaginea domnului profesor să fie cea reală și nu cum s-a scris în presă și să demonstrăm că au fost niște minciuni și că părerea noastră a elevilor lui este una foarte bună față de dânsul", a declarat o elevă a unității de învățământ.

CITEŞTE ŞI: 89 de elevi de la Tudor Vianu au semnat pentru sustinerea profesorului acuzat de umilirea unui elev

Aceasta a spus că nu profesorul ar fi făcut acea glumă ci unul dintre elevi. "Nu a făcut dânsul acea glumă, acea glumă a fost făcută de un elev. Nu a cerut profesorul, este o glumă făcută de un elev", a spus eleva. (sursa)

Profesorul care a făcut dezvăluirea susţine că a primit intimidări

Profesorul de istorie care a dezvăluit printr-o postare pe Facebook, că un elev de la Colegiul Tudor Vianu din Capitală a fost pus să se târască în genunchi pentru o mărire de notă la teza la matematică, primeşte ameninţări. Reamintim că, după mediatizarea cazului, au apărut şi primele reacţii din partea instituţiilor abilitate să facă verificări în acest sens. Aşadar, vom vedea în urma verificărilor ce se va întâmpla cu „gluma“ de la Liceul „Tudor Vianu“.

„Sunt o mulţime de mizerii de ameninţări cu care m-am trezit de 2 zile încoace după ce am decis să iau poziţie faţă de evenimentele de la Liceul Vianu. Toate presiunile şi ameninţările nu mă intimidează să renunţ la lucrurile pe care le-am spus, cu atat mai mult cu cât cred că este nevoie de puţin curaj în învăţământul românesc", a declarat profesorul Marcel Bartic.

 

CITEŞTE ŞI: CAZUL VIANU sau „gluma“ a te târî pentru o mărire de notă. Mesajul profesorului care a făcut dezvăluirea

Anchete declanşate de ministrul Educaţiei

Între timp ministrul Educaţiei Adrian Curaj a dispus un control "de urgenţă" la Colegiul Tudor Vianu. "Consider că analiza acestui caz extrem de grav trebuie să țină cont de trei aspecte: încălcarea demnității elevului, nerespectarea deciziei Ministerului Educației cu privire la perioada de susținere a tezelor semestriale, respectiv negocierea notelor, lucru totalmente inadmisibil. Mă aștept ca măsurile să fie de așa natură încât să sancționeze și să descurajeze astfel de comportamente ale cadrelor didactice", a declarat ministrul Adrian Curaj.

Şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-a autosesizat în urma materialelor apărute în presă. "Inspectoratul a procedat la constituirea unei comisii de cercetare care de luni îşi va începe activitatea în acest liceu. În acest moment nu avem nicio plângere oficială la inspectorat - nu ştiu la nivelul liceului -, dar la nivelul Inspectoratului sau al Ministerului, din partea părinţilor, la această dată sau la această oră", a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră