Anca Pop a murit înecată în Dunărea pe care o adora. "Aici este esenţa mea. Aş putea să mor aici, să mă dizolv aici!"

18 Dec 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Anca Pop a murit înecată în Dunărea pe care o adora. "Aici este esenţa mea. Aş putea să mor aici, să mă dizolv aici!" Galerie foto (2)

Adora Dunărea, și în Dunăre a sfârșit, la 30 de ani după ce tot pe Dunăre a reușit să fugă, într-o barcă pneumatică, împreună cu părinții, în Iugoslavia. Destinul său a fost legat de Dunăre.

Cântăreața Anca Pop s-a născut acum 34 de ani la Moldova Nouă, localitate de la Dunăre. Tineri, părinții ei au decis să fugă din România comunistă. Împreună cu copilul lor, Anca.

Avea numai un an când ai ei au încercat prima oară să fugă, pe Dunăre, cu o barcă pneumatică. În decembrie. Planul nu le-a ieșit, dar ei au încercat și anul următor. Tot eșec.

Ai ei nu au renunțat, iar în decembrie 1987, într-o noapte geroasă de decembrie, și-au luat copilul, pe Anca, în vârstă de 3 ani, și o barcă pneumatică și au pornit spre libertate, în Iugoslavia. De data asta au reușit, iar după mai multe luni de așteptare au plecat în Canada. Mama avea 24 de ani, tatăl, 27.

Dorul de Dunăre, de Clisură, de Moldova Nouă, de țară a rămas undeva, acolo, în suflet. Adaptarea la viața din Canada nu a mers, așa cum își imaginaseră. Când Anca avea 10 ani, a revenit în țară împreună cu părinții. 

La Clisură, unde s-au și mutat. Într-o casă cu vedere la Dunăre. La malul românesc și la malul sârbesc.

După fix 30 de ani de la fugă, Dunărea, despre care Anca spunea, în urmă cu câteva luni, că o adoră şi că este esenţa vieţii, a vrut-o doar pentru ea. Anca a murit într-o seară de decembrie, înecată în Dunăre, după ce a plonjat cu mașina în apele ei.

Ancheta este în desfășurare, fiind lansate mai multe ipoteze, una dintre ele fiind chiar o eventuală sinucidere.  

Cei de la CNAIR  au declarat că drumul era curățat, iar polițiștii sunt de părere, până la acumularea unor dovezi concludente, că mașina nu ar fi putut să derapeze. Sora Ancăi Pop nu crede în varianta sinuciderii acesteia și a transmis un mesaj în spațiul online.

Sora Ancăi a deezvăluit că aceasta avea principii ferme de viață și își dorea să trăiască și – atenție – să moară corect: „Cel mai important lucru e să mori corect. Da, şi să trăieşti corect, dar se pare că cel mai important e totuşi să mori corect.”

 

Tocmai de aceea exte exclusă, din punctul ei de vedere, varianta sinuciderii:

”Ea a fost o fiinţă evoluată. Extrem de evoluată. Şi stiu că este foarte bine acolo unde este acum. Televiziunile m-au sunat încontinuu în aceste zile. Toti vor declaraţii, vor să intru în direct etc. Sunt o mulţime de speculaţii! Vă pot asigura de un singur lucru: ANCA NU S-A SINUCIS! Dacă voia să se sinucidă, o facea altfel! Anca venea acasă, încărcată cu bagaje, cu saci de haine pe care să le dăruiască. Era încântată să participe săptămâna aceasta la serbarea fiicei mele Eva! Era fericită să vină acasă! Apreciez din suflet mesajele voastre! Nu pot răspunde la fiecare, citesc şi plâng. Asta este tot ce pot face în momentul acesta. Dorinţa Ancăi a fost să fie îngropată cât mai aproape de locul decesului. Motiv pentru care am hotărat să o înmormântăm la cimitirul din Sviniţa. Înmormântarea va avea loc maine, joi 20 decembrie, în jurul orei 12″, a scris Tina, sora Ancăi Pop.

Într-o postare de acum câteva luni, înaintea Paștelui, în pagina ei de Facebook, Anca Pop explica, în engleză, de ce a optat pentru România și de ce nu s-ar fi putut integra niciodată în Canada.

”Iubesc România, și iubesc Serbia și iubesc Dunărea asta și nu mă mai pot gândi să merg să trăiesc iar în Canada”, spunea Anca în postarea de la Facebook.

”Întreaga poveste a vieții mele este legată de acest fluviu și de aceste două țări. Când îmi înfig nasul în tot ce e aici, mă simt recalibrată. Aceasta este esența mea, aș putea muri aici, m-aș putea dizolva aici, lângă apa asta, lângă pământul ăsta, lângă stâncile astea”, spunea Anca în filmarea de la Clisura Dunării, cu numai câteva luni înainte să moară înecată în apele fluviului pe care îl iubea atât.

Cântăreaţa a murit înecată după ce a plonjat cu maşina în apele fluviului, în zona viaductului Sviniţa. Artista mergea acasă, la părinţi ei în Moldova Veche, însă drumul i s-a oprit pe DN 57.

CITIȚI ARTICOLUL DESPRE DESTINUL BIZAR AL ARTISTEI AICI.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră