Mai multe salvări pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti şi SMURD. Numărul solicitărilor a crescut cu 38% în 24 de ore

02 Oct 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Mai multe salvări pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti şi SMURD. Numărul solicitărilor a crescut cu 38% în 24 de ore


În ultimele 24 de ore a crescut numărul solicitărilor de salvări, a precizat ministerul, care a adăugat că în mod normal la SABIF se înregistrează în 24 de ore, în medie, între 1.000 şi 1200 de solicitări, iar acum numărul acestora a depăşit 1.600.
Astfel, scrie news.ro, "au fost luate toate măsurile pentru ca asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească în Bucureşti să fie acordată fără sincope în aceste zile în care numărul solicitărilor a crescut semnificativ", a precizat ministerul.
Potrivit sursei citate, la SABIF numărul solicitărilor a înregistrat vineri o creştere de 36 - 38 la sută. Pentru a face faţă numărului de solicitări, la Serviciul de Ambulanţă au lucrat suplimetar în cursul zilei de vineri opt echipaje de tip B şi C, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă au lucrat suplimentar 16 echipaje de tip B si C, două echipaje fiind aduse din Argeş şi unul din Prahova.
SMURD a lucrat, de asemenea, cu echipaje suplimentare pentru a face faţă creşterii numărului de solicitări - din judeţul Teleorman au fost aduse două echipaje de prim-ajutor, iar la Bucureşti a mai fost operaţionalizat un echipaj.
Ministerul Sănătăţii mai spune că aceste masuri vor fi menţinute cât timp este necesar astfel încât asistenţa medicală de urgenţă acordată populaţiei să nu aibă de suferit.
Ministerul Sănătăţii a luat aceste măsuri în contextul controverselor şi neconcordanţelor în privinţa apelurilor primite la 112 în cazul lui Ioan Gyuri Pascu, legate inclusiv de timpii în care au ajuns echipajele de intervenţie la locuinţa artistului.
Potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, au fost primite trei apeluri într-o oră şi 30 de minute, primele două pentru urgenţă medicală şi al treilea pentru agravarea stării pacientului, la orele 03.23, 04.42 şi 04.53.
În acest caz au fost declanşate mai multe anchete, atât vizându-l pe medicul din primul echipaj de ambulanţă, care i-a pus artistului diagnosticul de "atac de panică" şi i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam, cât şi în privinţa modului în care cel de-al doilea echipaj de la SABIF a ajuns la caz în urma echipajului SMURD, deşi a fost alertat mai devreme decât ambulanţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Actorul şi muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani, luni dimineaţă, în locuinţa fostei sale soţii, din Bucureşti. În urma necropsiei făcute, la solicitarea familiei, la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", s-a stabilit drept cauză a decesului afecţiunea de cord de care suferea artistul, pe fondul diabetului preexistent.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră