Ambasada Rusiei la București a atacat-o pe Majestatea Sa Margareta pentru discursul pro NATO şi pro UE, susţinut în faţa Corpului Diplomatic la Bucureşti

26 Noi 2019
Ambasada Rusiei la București a atacat-o pe Majestatea Sa Margareta pentru discursul pro NATO şi pro UE, susţinut în faţa Corpului Diplomatic la Bucureşti

Valeri Kuzmin, Ambadadorul Rusiei la București, o acuză pe fiica Regelui Mihai, chiar el o victimă a Rusiei, că răspândeşte minciuni NATO şi că îl citează pe Trump,relatează stiri.tvr.ro.

 

În discursul adresat diplomaţilor, Majestatea Sa Margareta a vorbit şi despre agresiunile ruseşti în Europa de Est comise în urma Pactului Ribbentrop-Molotov, dar şi despre cele recente asupra Georgiei şi Ucrainei.

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta: Mă întreb dacă facem destul, având în vedere problemele cu care ne confruntăm în Ucraina şi în jurul Mării Negre. Permiteţi-mi să vă reamintesc toate atacurile Rusiei asupra securităţii noastre, de la atacul asupra Georgiei din 2008 până la atacul asupra Ucrainei din 2014 şi intervenţia militară rusă în Orientul Mijlociu, în 2015, s-au întâmplat în partea noastră a lumii, în ceea ce numim "flancul sudic" al NATO. (...) Dar cu toţii ar trebui să rămânem fideli principiului nostru cardinal, potrivit căruia securitatea europeană este indivizibilă, aceasta este lecţia pe care am învăţat-o din ororile secolului trecut.

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la Bucureşti, a participat la evenimentul din Sala Tronului şi a reacţionat pe pagina de Facebook a Ambasadei acuzând-o pe Majestatea Sa Margareta că răspândeşte minciuni si face propagandă NATO.

"Doamna Margareta a dat dovadă de o îngrijorare ce era demnă de o întrebuinţare mai bună (...) În spiritul celor mai grave fobii istorice cultivate încă în "Vechiul Regat" şi cu nimic mai prejos decât standardele industriei de mainstream occidentale ce produce fake news, ştiri false, Custodele Coroanei a decis să probeze "mantaua de strateg politic. (...) toate acestea se bazează pe fake news-urile deja menţionate, pe care propaganda NATO le infiltrează zilnic în mintea oamenilor de rând" (sursă: Pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la Bucureşti).

Totodată, Ambasada Rusiei a afirmat că Unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu Regatul României, în 1918, s-a făcut în acelaşi mod în care Crimeea „s-a unit" cu Rusia.

Mai multe personalităţi civile şi organizaţii au reacţionat după atacul Ambasadei Rusei, considerând că sfidează istoria României. Iar Tinerii monarhişti au creat şi o petiţie online de protest.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră