Primul discurs al lui Cioloș în Parlamentul European a fost întrerupt de hohote de râs (VIDEO)

03 Iul 2019 | scris de A.V.
Primul discurs al lui Cioloș în Parlamentul European a fost întrerupt de hohote de râs (VIDEO)

Dacian Cioloș a avut parte de un moment stânjenitor, miercuri, în Parlamentul European, la Strasbourg. Discursul lui a fost întrerupt de hohotele de râs ale europarlamentarilor.

Cioloș, lider al grupului Renew Europe, vorbea despre un proiect prin care deciziile la nivel european să fie aduse mai aproape de cetățeni.

Numai că exact acest lucru a atras amuzamentul colegilor.

Râsetele au venit pentru că, deşi preşedintele Franței, Emmanuel Macron şi grupul său condus de Dacian Cioloş au fost principalii adversari ai procesului prin care candidaţii pentru şefia Comisiei Europene erau aleşi şi prezentaţi de familiile europene înainte alegerile europarlamentare, liderul Renew Europe propune acum un proiect care „să aducă Europa mai aproape de cetăţeni”, după ce principalele funcţii europene au fost alese prin „jocuri de culise”, la care Cioloş însuşi a participat.

”În grupul Renew Europe veţi avea un partener. Vă propunem chiar de la început şi propunem partenerilor noştri pro-europeni, proiectul unei conferinţe pentru viitorul Europei în care putem să aducem Europa mai aproape de cetăţeni. În care să putem să ne asigurăm că nu negocierile de culise sunt cele care determină figurile proeminente care trebuie să conducă Europa şi cetăţenii pot să se exprime din acest punct de vedere. Veţi avea susţinere din partea noastră (este întrerupt de râsete). Asta o să facem dragi colegi... Asta o să facem împreună pentru că trebuie să dăm posibilitatea ca ceea ce spunem în acest parlament să şi facem în relaţie cu cetăţenii. Şi veţi avea în Renew Europe un partener pentru acest proiect”, spunea Cioloș.

Dacian Cioloș a fost ales președintele grupului Renew Europe (Înnoim Europa) din Parlamentul European. Renew este un nou grup de centru din Legislativul de la Bruxelles care reunește forte liberale și progresiste.

Renew Europe este al treilea grup din Parlamentul European.

Într-o postare în pagina sa de Facebook, Cioloş scrie că "președinția grupului Renew Europe e doar un pas în construcția politică" pe care a gândit-o în ultimii doi ani. "E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru", asigură Cioloş. /p>

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Politic

Ultima oră