ALERTĂ la Consiliul European! Mai multe persoane au fost INTOXICATE

13 Oct 2017 | scris de Irina Radu
ALERTĂ la Consiliul European! Mai multe persoane au fost INTOXICATE

Cel puţin 15 persoane s-au intoxicat vineri cu emanaţii de produse chimice, într-o clădire a Uniunii Europene numită "Europa", la Bruxelles. 

Cel puţin 15 persoane intoxicate chimic în clădirea "Europa", sediul Consiliului European la Bruxelles, evacuat temporar. Cinci dintre ele au fost transportate la spital, a precizat pentru AFP Pierre Meys, un purtător de cuvânt al pompierilor. Clădirea "Europa", care găzduieşte de obicei reunini ministeriale şi ale liderilor celor 28 de state membre, a fost evacuată temporar. Ca măsură de precauţie, toate persoane dinăuntru au fost invitate să treacă într-o clădire vecină aparţinând UE.

”A avut loc un amestec nefericit de produse chimice la bucătărie. Acest lucru a provocat emanaţii care au intoxicat aproximativ 15 persoane”, a declarat Meys, evocând printre simptome ”furnicături la ochi şi vomă”. Serviciile Consiliului UE instalate în această clădire au anunţat o ”problemă tehnică afectând ventilaţia în bucătărie”. Au rezultat ”aburi nocivi în bucătărie” şi stări de rău ale ”unui anumit număr de angajaţi la bucătărie”, a anunţat într-un comunicat secretariatul general al Consiliului, instanţa care reprezintă cele 28 de state membre UE.

Aceste persoane bolnave au fost evacuate de către serviciile medicale şi pompieri belgieni, iar o anchetă internă a fost deschisă, se adaugă în comunicat.

Numeroase ambulanţe au fost trimise la faţa locului, în cadrul ”planului de urgenţă medicală” decis de autorităţi. Acest tip de dispozitiv este declanşat imediat ce sunt ”peste zece persoane implicate”, potrivit purtătorului de cuvânt al pompierilor.

Clădirea Europa, situată pe rue de la Loi, în centrul cartierului european, în faţa sediului Comisiei, a fost inaugurată în decembrie 2016, după o serie de întârzieri. Un prim summit european a avut loc în ea în ianuarie.

Credit foto: Le Monde-AFP

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră