Adina Vălean a fost acceptată pentru funcția de comisar european de Ursula von der Leyen

07 Noi 2019 | scris de A.V.
Adina Vălean a fost acceptată pentru funcția de comisar european de Ursula von der Leyen

Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost acceptată miercuri după-amiază de președintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european din partea României.

Surse politice au declarat anterior pentru digi24.ro că ea va fi alegerea pentru a ocupa funcția de comisar european din partea României.

Purtătorii de cuvânt din echipa de tranziție a Președintelui-ales ai Comisiei au declarat:
"România a transmis astăzi, 6 noiembrie, două propuneri de candidați pentru postul de comisar european. Ambii au avut interviuri cu președintele-ales și s-au descurcat bine. Președintele- ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Doamna Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja președintele comisiei ENVI și este în prezent președintele comisiei ITRE. În cariera sa a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al ,,Mecanismului pentru Interconectarea Europei’’, prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”.

Adina Vălean va primi portofoliul Transporturilor, alocat de la început României.

Conform legislației naționale, propunerea de comisar european urmează să fie transmisă Parlamentului României, urmând ca Adina Vălean să fie audiată în comisiile reunite de afaceri europene.

După îndeplinirea procedurii naționale, Adina Vălean va fi audiată pe 14 noiembrie în Comisia JURI din Parlamentul European și în Comisia de Transporturi. Adina Vălean va primi portofoliul Transporturilor, alocat de la început României.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră