Eveniment. Neculai Constantin Munteanu și Emil Hurezeanu – pentru prima oară împreună după 30 de ani, la FNT

15 Oct 2019 | scris de Sebastian S. Eduard
Eveniment. Neculai Constantin Munteanu și Emil Hurezeanu – pentru prima oară împreună după 30 de ani, la FNT

La 30 de ani de la căderea comunismului, Festivalul Național de Teatru și Radio Europa Liberă organizează o întâlnire istorică!

Gazdele evenimentului: Neculai Constantin Munteanu și Emil Hurezeanu

Pentru români, un factor care a menținut, de facto, libertatea spiritului unui întreg popor a fost Radio Europa Liberă.

Practic, până în 1989, prin Radio Europa Liberă eram conectați la ce înseamnă să gândești și să te exprimi liber, la realitatea care ne era ascunsă.

Radio Europa Liberă a luptat constant pentru ca adevărul să fie rostit și pentru ca orice formă de dizidență din România să fie cunoscută și apărată.

De la Radio Europa Liberă am aflat că Revoluția a izbucnit la Timișoara, iar Bucureștiul a ieșit în stradă.

Festivalul, în această ediție care este dedicată libertății și celor 30 de ani care au trecut de la dobândirea ei, își manifestă, prin organizarea acestui eveniment, prețuirea și respectul pentru Radio Europa Liberă, pentru oamenii ei și forma lor de rezistență.

Amfitrionii evenimentului vor fi Neculai Constantin Munteanu și Emil Hurezeanu – pentru prima oară împreună după treizeci de ani.

Vor putea fi reascultate o selecție de materiale audio din Arhiva de Aur a postului Radio Europa Liberă și, de asemenea, vor fi proiectate materiale multimedia din istoria recentă (post-decembristă), precum și o galerie de fotografii cu chipuri celebre ale celor pe care-i auzeam la radio, de cele mai multe ori pe ascuns.

Această întâlnire istorică are loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 12:30, în Sala Mare a HUB-ului FNT (Hanul Gabroveni – ARCUB).

 

 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră