UPDATE. Avionul dispărut, la bordul căruia se afla fotbalistul Emiliano Sala, a fost găsit

03 Feb 2019 | scris de Marina Constantinoiu
UPDATE. Avionul dispărut, la bordul căruia se afla fotbalistul Emiliano Sala, a fost găsit Galerie foto (3)

Avionul de tip Piper PA-46 Malibu, avându-l la bord pe fotbalistul Emiliano Sala, de la FC Nantes, și pe pilotul Dave Ibbotson, dispărut la 21 ianuarie, în timp ce făcea legătura între Nantes și Cardiff, a fost găsit pe fundul Canalului Mânecii, iar familiile celor doi au fost anunțate, relatează presa britanică.

Conducătorul echipei private de căutare, David Mearns, a confirmat pe contul său de Twitter descoperirea epavei, la fel AAIB, organizaţia britanică de investigare a accidentelor aviatice.

Ambele persoane aflate la bord se presupune că sunt decedate, scrie Daily Mail. Avionul a fost găsit cu ajutorul unui sonar. Două ambarcațiuni plecate în căutarea epavei au găsit avionul, pe care îl localizaseră duminică dimineață.

După 13 zile de la dispariția atacantului de 28 de ani, familia fotbalistului Emiliano Sala a fost anunțată de descoperirea resturilor aeronavei în jurul orei 23:00, ora României, precizează Sky Sports. 

Operațiunile oficiale de căutare a avionului au fost suspendate după trei zile de la dispariția acestuia, autoritățile apreciind că nu mai sunt speranțe ca persoanele aflate la bord să mai fie găsite în viață.

Dar o petiție online care a dus la strângerea a 300.000 de lire sterline într-un fond privat a pornit noi căutări, cu ajutorul unui vas specializat în supravegherea zonelor marine.

Miercuri, două perne de la scaune de avion au fost găsite pe o plajă din Normandia, și ambele erau de la acest tip de avion, Piper Malibu.

“Luni dimineaţă, Biroul de Anchete şi Analize (BEA), autoritatea franceză de investigaţii cu privire la siguranţă, ne-a anunţat că o parte a unei perne de scaun a fost găsită pe o plajă din apropiere de Surtainville, pe peninsula Cotentin. A doua pernă a fost găsită în aceeaşi zonă, mai târziu, în aceeaşi zi. După o examinare preliminară s-a ajuns la concluzia că probabil pernele sunt de la avionul dispărut”, a precizat AAIB.

Autorităţile britanice au precizat că au stabilit, după analizarea traseului avionului şi a ultimei poziţii ştiute a aparatului de zbor, o zonă prioritară de căutare a avionului pe fundul mării, cu o suprafaţă de patru mile marine pătrate.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi, printre care și românul Ciprian Tătărușanu.

Fotbalistul Emiliano Sala a transmis mesaje audio pe un grup de Whatsapp, prietenilor argentineni, în timp ce se afla în avionul care a dispărut de pe radare, deasupra Canalului Mânecii, în care afirma că aparatul pare să se dezintegreze.

"Frate, sunt mort (n.r. - de oboseală). Am fost aici, la Nantes, făcând lucruri, lucruri, lucruri şi lucruri, nu se mai terminau. Sunt într-un avion care pare să se dezintegreze şi merg la Cardiff. Mâine, începem şi după-amiază, încep antrenamentele cu noua mea echipă. Să vedem ce se întâmplă. Ce faceţi, fraţilor şi surorilor, sunteţi bine?" a continuat fotbalistul.

La scurt timp, Emiliano Sala a trimis un nou mesaj care prevestea ce avea să se întâmple:

"Dacă nu aveţi veşti despre mine într-o o oră şi jumătate, nu cred că o să trimită pe cineva să mă caute pentru că nu mă pot găsi, dar ştiţi... Tată, cât de speriat sunt!", a spus Sala în mesaj.

UPDATE

La bordul avionului poate fi văzut corpul neînsuflețit al unei persoane,a confirmat Biroul britanic de anchete privind accidentele aeriene (AAIB), citat de 24minutes.fr.

”Este tragic, în imaginile video ale ROV (Remotely Operated Vehicle, vehiculul telecomandat la distanță) este vizibil un ocupant în epavă”, a precizat AAIB într-un comunicat.

Alte stiri din Sport

Ultima oră