Emiliano Sala, coechipier cu Tătărușanu la Nantes, la bordul unui avion dat dispărut. Mesaje premonitorii înaintea dispariției

23 Ian 2019 | scris de M.C.
Emiliano Sala, coechipier cu Tătărușanu la Nantes, la bordul unui avion dat dispărut. Mesaje premonitorii înaintea dispariției Galerie foto (2)

Un avion privat în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, de la FC Nantes, a fost dat dispărut, luni seară, după ce s-a pierdut contactul cu controlorii de trafic în jurul orei 21.00.

Operaţiunile de căutare au început în zona Alderney. Sala, coechipier cu portarul român Ciprian Tătăruşanu la FC Nantes, se îndrepta spre Cardiff, unde semnase un contract cu echipa Cardiff City.

Argentinianul de 28 de ani semnase cu Cardiff pentru 15 milioane de lire sterline şi fusese la Nantes pentru a-şi lua rămas bun de la coechipierii săi.

Avionul este unul de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu.

Premoniție

Emiliano Sala a transmis un mesaj audio pe un grup de Whatsapp, prietenilor argentineni, în timp ce se afla în avionul care a dispărut de pe radare, în care afirmă că aparatul pare să se dezintegreze.

"Salut, fraţilor, ce faceţi, nebunilor? Frate, sunt mort (n.r. - de oboseală). Am fost aici, la Nantes, făcând lucruri, lucruri, lucruri şi lucruri, nu se mai terminau. Sunt într-un avion care pare să se dezintegreze şi merg la Cardiff. Mâine, începem şi după-amiază, încep antrenamentele cu noua mea echipă. Să vedem ce se întâmplă. Ce faceţi, fraţilor şi surorilor, sunteţi bine? Dacă nu aveţi veşti despre mine într-o o oră şi jumătate, nu cred că o să trimită pe cineva să mă caute pentru că nu mă pot găsi, dar ştiţi... Tată, cât de speriat sunt!", a spus Sala în mesaj, potrivit marca.com.

Potrivit L'Equipe, Sala a transmis un mesaj asemănător unui fost coechipier, Diego Rolan, care a confirmat informaţia pentru postul de radio uruguayan 1010AM.

Durere

Meciul dintre FC Nantes şi echipa Entente Sannoid-Saint-Gratien, din a patra ligă, contând pentru 16-imile Cupei Franţei, programat miercuri, a fost amânat pentru duminică, după dispariţia avionului în care se afla Emiliano Sala.

Horacio Sala, tatăl fotbalistului Emiliano Sala, s-a declarat disperat după ce avionul în care se afla fiul său a dispărut, în zona Canalului Mânecii.

"Nu am cuvinte, fiul meu este totul pentru mine. Sunt disperat, sper că totul va fi bine. Familia mea nu ştia nimic, eu i-am informat. Pentru el, ca pentru toţi, transferul la Cardiff era o mare etapă", a declarat el, în lacrimi, unui post argentinian, citat de lefigaro.fr.

Mama fotbalistului Emiliano Sala a declarat că avionul în care se afla fiul său şi care a dispărut de pe radar deasupra Canaului Mânecii i-ar fi aparţinut preşedintelui clubului Cardiff City, informează lefigaro.fr.

Căutări în zadar

Căutările avionului dispărut, luni, deasupra Canalului Mânecii, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, au fost suspendate, marţi, din cauza întunericului, urmând a fi reluate miercuri, a anunţat Poliţia din Insula Guernsey informează BBC.

"Nu am găsit semne despre cei care se aflau la bord. Dacă au ajuns în apă, şansele de supravieţuire în acest moment, sunt, din nefericire, mici", au scris reprezentanţi ai poliţiei insulare, pe Twitter.

La Nantes, sute de fani au început să se strângă în Place Royale şi să depună flori la fântâna din piaţă, în memoria fostului jucător al echipei la care evoluează şi Ciprian Tătărşanu şi a pilotului Dave Henderson.

Aflat în Franţa de la 16 ani, Sala a disputat 19 meciuri în acest sezon pentru FC Nantes, marcând 12 goluri. În cariera lui a mai jucat la Bordeaux, Orleans, Niort şi Caen.

UPDATE

Cardiff City a dezminţit că avionul în care se afla Emiliano Sala şi care a dispărut deasupra Canalului Mânecii ar fi aparţiunt clubului sau vreunei persoane din conducere, aşa cum a afimat mama fotbalistului, informează lefigaro.fr.

"Am discutat cu jucătorul şi l-am întrebat dacă doreşte să-i aranjăm zborul, care, sincer, ar fi fost unul comercial. El a refuzat şi şi-a făcut propriile aranjamente. Nu pot să vă spun cine a organizat zborul pentru că nu ştiu în acest moment, dar cert nu a fost Cardiff City", a declarat preşedintele clubului, Mehmet Dalman.

UPDATE

Poliţia din Guernsey a anunţat că analizează imagini din satelit şi date ale telefoniei mobile în căutarea avionului dispărut deasupra Canalului Mânecii. În plus, trei avioane şi un elicopter survolează zona în care se presupune că aparatul Piper Malibu ar fi amerizat sau s-ar fi prăbuşit.

Autorităţile au schiţat patru scenarii pe care le iau în calcul în căutarea avionului, trei dintre acestea presupunând că există supravieţuitori, iar unul că aparatul s-a prăbuşit.

"Au aterizat altundeva şi nu au contactat pe nimeni. Au amerizat, au fost preluaţi de un vapor aflat în trecere, dar nu au contactat pe nimeni. Au amerizat, iar persoanele aflate la bord s-au transferat pe o barcă de salvare, despre care ştim că se afla la bord. Aparatul s-a rupt la contactul cu apa, iar persoanele au ajuns în mare. Căutarea noastră se concentrează pe găsirea bărcii de salvare", a arătat poliţia.

Alte stiri din Sport

Ultima oră