Turul Frantei s-a incheiat cu victoria “capcaunului” Greipel

26 Iul 2015
Turul Frantei s-a incheiat cu victoria “capcaunului” Greipel
Parisul a avut parte de ploaie astazi, atunci cand Capitala Frantei a gazduit ultima etapa a Turului Frantei. Din acest motiv, toata lumea a dat dovada de prudenta. Mai intai, organizatorii au decis sa opreasca cronometrele pentru clasamentul general dupa prima trecere pe Champs Elysees tocmai pentru ca nu cumva ca vreunul din rutierii ce purtau tricourile distinctive sa nu riste vreo accidentare pe piatra cubica pe care s-a rulat. Sportivilor nu le-a fost tocmai usor in ultima zi a Marii Bucle, de aceea au preferat sa mearga mai incet.

Spectacol a fost doar in ultimii zece kilometri, atunci cand plutonul a inceput sa accelereze. Echipele sprinterilor au cautat sa-si plaseze cat mai bine oamenii cu sanse la victoria de etapa si in cele din urma a triumfat germanul Andrei Greipel. Este prima victorie obtinuta la Paris de rutierului de la Lotto – Soudal, dar cea de-a patra in editia 2015 a Turului Frantei. Chiar si asa, cel care a obtinut tricoul verde, pentru cel mai sprinter, a fost Peter Sagan, de la Tinkoff – Saxo Bank. Slovacul a luptat de unul singur pentru aceasta performanta, eforturile echipei sale indreptandu-se spre Alberto Contador, care a pedalat pentru tricoul galben.

Turul Frantei 2015 ii apartine lui Chris Froome, de la Sky. Britanicul a reusit sa castige pentru a doua oara in cariera Marea Bucla. Intrecerea de anul acesta i-a apartinut in totalitate. Toti oamenii din echipa i-au fost fideli si a profitat cat a putut de mult de stilul defensiv al lui Nairo Quintana, oboseala lui Contador si forma slaba a lui Nibali. Froome nu a fost doar cel mai bun rutier. El a fost desemnat si cel mai bun catarator. Nairo Quintana s-a ales cu tricoul alb, destinat celui mai bun rutier Under 25.

In 2016, Marea Bucla va pleca de la Moint Saint Michel si va incepe la 2 iulie. Finalul se va produce la 24 iulie, la Paris, pe Champs Elysees. Traseul complet al editiei de anul viitor va fi anuntat in luna octombrie a acestui an. Deocamdata se stie ca primele catarari vor fi cele din Alpi, insa fanii ciclismului spera ca in program sa fie inclusa si o zi in Masivul Central.

 Clasament final
 
1Christopher Froome (GBr) Team Sky83:19:15 
2Nairo Quintana (Col) Movistar Team0:01:12 
3Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team0:05:25 
4Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team0:08:36 
5Alberto Contador (Spa) Tinkoff-Saxo0:09:48 
6Robert Gesink (Ned) Team LottoNL-Jumbo0:10:47 
7Bauke Mollema (Ned) Trek Factory Racing0:15:14 
8Mathias Frank (Swi) IAM Cycling0:15:39 
9Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale0:16:00 
10Pierre Rolland (Fra) Team Europcar0:17:30


Alte stiri din Sport

Ultima oră