Turul Frantei 2015. Tricoul galben poate abandona

09 Iul 2015
Turul Frantei 2015. Tricoul galben poate abandona
Marea Bucla a fost ieri in zona de coasta a Normandiei. S-a pedalat aproape de malul marii, iar vantul a suflat moderat, suficient cat sa-si faca simtita prezenta. Etapa a 6-a a plecat de la Abbeville si s-a incheiat in Le Havre. Doua porturi despartite de un traseu ce a masurat 191,5 kilometri, trei catarari usoare si un sprin intermediar.

Etapa de astazi a facut din nou victime. Tony Martin, purtatorul tricoului galben, a cazut cand mai erau 1.700 metri pana la linia de sosire si ar putea abandona Turul Frantei chiar din postura de lider al clasamentului general. Victoria de etapa i-a apartinut lui Zdenek Stybar, de la Etixx, echipa la care este coechipier cu Tony Martin si Mark Cavendish. La “general” situatia a ramas neschimbata si nu sunt sanse ca lucrurile sa arate altfel pana la contratimpul pe echipe, programat duminica. In schimb, Daniel Teklehaimanot a preluat tricoul alb cu buline rosii, destinat celui mai bun catarator. 

Maine se va pedala intre Livarot si Fougeres. Este prima etapa care ajunge anul acesta in Bretania. Finalul este unul destinat sprinterilor si poate reprezenta ultima sansa pentru oamenii cu pretentii de a-si mai putea etala calitatile pana la Paris. Livarot este un sat cu 2.600 de locuitori, cunoscut in toata Franta pentru branza care se produce aici. Dar in zona nu se produc doar lactate, ci si sportivi de valoare. François Lemarchand a fost coechipier cu Greg LeMond, iar acum face parte din echipa de organizare a Turului Frantei. Traseul masoara 190,5 kilometre si cuprinde o catarare usoara in prima parte a traseului si un sprint intermediar.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră