Topul persoanelor influente în fotbal. Doi cu sapa, opt cu mapa. Dar cu sapa dau Messi şi Ronaldo

26 Iul 2015
Topul persoanelor influente în fotbal. Doi cu sapa, opt cu mapa. Dar cu sapa dau Messi şi Ronaldo
Postul american de televiziune ESPN a realizat un foarte intresant top al celor mai influente personalitati din fotbal.

Primul loc este ocupat de Michel Platini, actualul presedinte UEFA si candidatul cel mai serios la presedintia FIFA. Influenta lui in fotbalul actual este de necontestat.

Locul doi este ocupat de impresarul Jorge Mendes, un portughez care reprezinta interesele a 60 de fotbalisti si la al carui telefon raspund sefii celor mai mari cluburi din lume.

Iata cativa jucatori impresariati de Mendes: Ronaldo, Di Maria, Falcao, Nani,Pepe, Thiago Silva sau  Motta. Tot el reprezinta interesele lui Mourinho.

Pe trei se situeaza Richard Scudamore, presedintele Premier League, o competitie evaluata la un miliard de lire sterline iar pe patru se afla Rummenigge, presedintele Bayern Munchen, clubul cu cea mai buna rata a profitului din lumea fotbalului.

Urmeaza Messi, cel care a redefenit ideea de talent in fotbal. Florentino Perez, presedinte al Real Madrid , cel care a facut din echipa spaniola o intreprindere comerciala si mai putin o echipa de fotbal pentru ca pe sapte sa-l gasim pe Nasser al Kellaifi, presedintele Paris Saint Germain, un club care se zbate inca in mediocritate-nu neaparat banii multi aduc si un fotbal bun.

Pe locul 9 se afla Ronaldo, ambitiosul portughez de la Real iar pe 10 se situeaza Gianni Ifantino, secretarul general al UEFA, o dovada ca adevarata putere se afla mereu in culise.  

Dupa cum se vede, in lumea fotbalului influenta o asigura cei din culise, cu mapa si mai putin cei care sunt in lumina reflectoarelor., cei care dau cu sapa. Si cu sapa sunt  Messi si Ronaldo, doi jucator( ca si ceilalti, mai mult sau mai putin valorosi)i fara de care influenta celorlati opt n-ar valora mai nimic.

Alte stiri din Sport

Ultima oră