RIO 2016. O campioană paralimpică se gândește la eutanasie, după Jocurile Olimpice!

02 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
RIO 2016. O campioană paralimpică se gândește la eutanasie, după Jocurile Olimpice!


Dublă campioană paralimpică, Marieke Vervoort nu exclude posibilitatea de a apela la eutanasie, după Rio 2016!
”Îmi voi încheia cariera după Rio. După asta, vom vedea ce îmi va aduce viața și voi încerca să profit de cele mai bune momente”, a declarat sportiva agenției Belga. ”Încep să mă gândesc la eutanasie. În ciuda bolii mele, am putut să trăiesc lucruri la care alții nici nu visează”, a spus aceasta.
Sportiva belgiană, în vârstă de 37 de ani, suferă de o maladie degenerativă incurabilă, ceea ce duce la epuizarea ireversibilă a capacităților sale fizice. Ea a fost nevoită să renunțe la majoritatea sporturilor pe care se apucase să le practice, căci suferința a devenit continuă (dureri intense, pierderi ale cunoștinței repetate, insomnii etc).
În Brazilia, va evolua la categoria de distanțe de 100 m și 400 m sprint în scaun cu rotile, unde este campioană mondială în 2015, apoi la 200m. La Jocurile Paralimpice de la Londra, ea a obținut aurul la 100 m și argintul la 200 m.
”Rio este ultima mea dorință. Mă antrenez foarte mult, chiar dacă trebuie să lupt zi și noapte împotriva bolii mele. În scaunul cu rotile îmi dispar toate frustrările”, a mai spus sportiva.
Într-un reportaj pentru France 2, sportiva a declarat că deja și-a pregătit documentele pe care trebuie să le completeze trei medici pentru a obține acceptul pentru eutanasie, așa cum o cer procedurile legale în Belgia.

Alte stiri din Sport

Ultima oră