SCANDALUL CM 2006. Preşedintele Federaţiei germane de Fotbal a demisionat

09 Noi 2015
SCANDALUL CM 2006. Preşedintele Federaţiei germane de Fotbal a demisionat
Preşedintele Federaţiei germane de Fotbal (DFB), Wolfgang Niersbach, a anunţat luni că demisionează din funcţie, în urma scandalului de corupţie din jurul Cupei Mondiale din 2006 din Germania. Implicat în scandalul mitei pentru atribuirea Mondialului din 2006, el a preferat să renunţe la funcţie.

La 3 noiembrie, poliţia a efectuat mai multe percheziţii, una dintre locuinţele vizate fiind chiar a lui Niersbach.

 „Mi-am dat seama că a venit clipa să îmi asum responsabilitatea politică”, a declarat Niersbach într-un comunicat difuzat la încheierea unei audieri la sediul Federaţiei din Frankfurt, scrie Le Figaro.

„În domeniile care mi-au fost arondate, marketingul, media, acreditările şi organizarea de evenimente, pot să spun că nu am nimic să îmi reproşez”, a dat el asigurări.

Vicepreşedinţii DFB, Reinhard Rauball şi Rainer Koch îi vor succeda la conducerea Federaţiei.

Revista Der Spiegel a dezvăluit recent că s-au cumpărat voturi pentru candidatura Germaniei. Şeful Comitetului de Organizare a Campionatului Mondial de Fotbal era atunci Franz Beckenbauer.

Federația germană de Fotbal (DFB) a recunoscut plata a 6,7 milioane de euro către FIFA, în aprilie 2005, dând asigurări că această sumă nu are legătură cu atribuirea Mondialului din 2006, contrar celor susținute în articolul din Der Spiegel.

În comunicatul DFB se explică faptul că această plată a apărut cu ocazia unei anchete interne lansate în ultimele luni privind atribuirea Mondialului 2006, în contextul scandalului de corupție de la FIFA.

Beckenbauer a negat acuzaţiile, la rândul său.

Alte stiri din Sport

Ultima oră