Pilotul francez de Formula 1, Jules Bianchi, a murit după 10 luni de comă. Avea 25 de ani

18 Iul 2015
Pilotul francez de Formula 1, Jules Bianchi, a murit după 10 luni de comă. Avea 25 de ani
Pilotul francez de Formula1, Jules Bianchi, în vârstă de 25 de ani, a decedat, vineri seară, la Centrul Spitalicesc Universitar din Nisa. Bianchi era în comă din octombrie anul trecut, după accidentul de la Grand Prix-ul de F1 din Japonia.

Pilotul francez Jules Bianchi, de la Marussia, a fost transportat la spital în stare de inconştienţă după ce monopostul său a lovit un utilaj care evacua maşina germanului Adrian Sutil, victima unui alt accident la Marele Premiu al Japoniei de Formula 1 disputat pe circuitul Suzuka.

Federaţia internaţională de automobilism a precizat într-un comunicat că pilotul a fost transportat la spital cu ambulanţa, în stare de inconştienţă, către cel mai apropiat spital, din cauză că elicopterul nu putea decola în condiţiile meteo nefavorabile.

Accidentul a avut loc în curba Dunlop, unde germanul Sutil a ieşit în decor cu un tur mai devreme şi un utilaj încerca să degajeze monopostul Sauber, pe care l-a lovit Bianchi.

Cursa a fost apoi întreruptă în turul 44 din cele 53 programate. Bianchi era la al doilea sezon al său în Formula 1.

„Jules s-a luptat până la capăt, cum a făcut-o întotdeauna, dar ieri bătălia a luat sfârşit”, a explicat familia pilotului într-un comunicat citat de Le Nouvel Observateur. „Pentru noi este o durere imensă şi imposibil de descris”, se mai arată în textul comunicatului.

Jules Bianchi s-a alăturat echipei Marussia ca pilot titular în 2013.  Bianchi este primul pilot de Formula 1 care moare în urma accidentării la un Grand Prix, de la decesul lui Ayrton Senna, în 1994.

Alte stiri din Sport

Ultima oră