Tragedie la Dinamo. Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe teren şi a decedat la spital

06 Mai 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Tragedie la Dinamo. Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe teren şi a decedat la spital

"Am primit un pacient în vârstă de 26 de ani care s-a prăbușit pe terenul de sport. A fost adus la noi de o ambulanță fără manevre de resuscitare. A venit în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare au durat o oră și 30 de minute. Din păcate, pacientul a decedat. Nu e prima oară când se întâmplă un asemenea eveniment pe terenul de sport. Cauzele pot fi multiple. Ne pare rău că n-am putut face mai mult", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița.

Citeşte şi:

Se putea evita tragedia? Suporterii dinamovişti acuză: "Doctoriţa mânca seminţe şi fuma!" (VIDEO)

Din informațiile vehiculate de televiziunile de sport, ambulanța PULS prezentă la stadion nu era dotată cu echipament de resuscitare. Între momentul prăbușirii pe teren a fotbalistului și cel în care a fost preluat de ambulanță au trecut 2 minute și 47 de secunde.

Surse medicale comentează faptul că Ekeng ar fi suferit un șoc cardiogen - condiție medicală în care brusc inima nu mai pompează sânge pentru a îndeplini nevoile organismului. În cele mai multe din cazuri șocul cardiogen survine ca urmare a unui infarct miocardic masiv. Dacă nu se intervine de urgență, șocul cardiogen este fatal. Dacă este tratat imediat, statistica demonstrează că jumatate din pacienții care suferă un șoc cardiogenic supraviețuiesc.

Potrivit digisport.ro, la resuscitarea lui Ekeng, de la Spitalul de Urgență, ar fi participat 10 medici.

_______________________

Jucătorul camerunez Patrick Ekeng, de la Dinamo, a fost  internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, la Unitatea de Primiri Urgenţe, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo Bucureşti şi Viitorul Constanţa.

Jucătorul a căzut din picioare pe teren la doar șapte minute după ce a fost introdus în joc. El a fost transportat în stare de inconştienţă la spital, unde s-a încercat resuscitarea lui.

Ekeng le-ar fi spus apropiaților că nu va juca în meciul din această seară, cu Viitorul. Soția sa plecase deja spre Franța, unde locuiește familia lor, și îl aștepta acolo după finala Cupei, informează televiziunea Dolce Sport.

Pentru clubul Dinamo Bucureşti, amintirea morţii jucătorului Cătălin Hîldan este încă vie. Acesta a murit în urma unui atac cerebral, el prăbuşindu-se pe teren în timpul unui meci, în octombrie 2000.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră