Omul care i-a blocat pe Benzema si Mourinho sa ajunga la Barcelona

09 Noi 2015
Omul care i-a blocat pe Benzema si Mourinho sa ajunga la Barcelona
In 2008 lotul Barcelonei era intr-o tensiune continua din cauza conflicului deschis dintre Ronaldino si Eto'o. Conducerea clubului a decis ca trebuie sa-l transfere pe jucatorul din Camerun iar echipa are nevoie de un atacant care sa-l inlocuiasca.

S-a mai luat decizia ca inlocuitorul nu trebuie sa fie o vedeta ci doar un tanar cu potential evident. In urma rapoartelor primite de la mai multi scouteri clubul decide ca atacantul ideal pentru echipa ar putea fi Benzema, jucatorul lui Lyon.


Clubul francez a acceptat propunerea Barcelonei iar suma de transfer a fost stabilita la 30 de milioane de euro.

De aceasta mutare  se ocupa Txiki Begiristain, secretarul tehnic al clubului catalan. Acesta s-a deplasat la Lyon unde l-a urmarit pe Benzema in meciul Lyon- Metz(scor 1-0, gol inscris de Benzema).

Dupa meci i-a facut o vizita jucatorului, chiar la el acasa. In urma discutiei avute, Txiki a recomandat clubului sa nu faca acest transfer.

Motivul? Probleme de comportament, un anturaj mai mult decat dubios, incapacitate de a se adapta la rigorile si filosofia clubului catalan.

Secretarul tehnic al Barcelonei primise numeroase rapoarte de personalitate si mediu(familie,prieteni, preocupari) care-i semnalau ca Benzema are un caracter”problematic”. A vrut sa verifice personal aceste avetrismente iar discutia cu Benzema l-a edificat: baiatul asta poate aduce multe probleme.

Acum in 2015, Benzema este anchetat in Franta intr-un caz de santaj dupa ce a fost retinut o noapte de politie.Iar presa vorbeste de anturajul sau "problematic".

Begiristain este ,acum, unul din managerii lui Manchester City.

 Este de retinut ca el este cel care ,la fel, i-a recomandat Barcelonei sa nu-l angajeze pe Mourinho dupa ce Rijkaard a plecat.

Interesant este ca aceasta recomandare a facut-o tot dupa o discutie pe care a avut-o cu Mourinho , chiar in casa acestuia din Portugalia.

”Mourinho nu e compatibil cu valorile Barcelonei, le-a spus acesta sefilor clubului, dar in locul lui am o solutie mult mai buna”. Care? au intrebat sefii exasperati ca echipa intra intr-o degringolada fara iesire.

“Guardiola,cel  care antreneaza Barcelona B. Cred ca va face din Barcelona cea mai buna echipa din lume”.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră