Marius Vizer a demisionat din fruntea SportAccord

31 Mai 2015
Marius Vizer a demisionat din fruntea SportAccord
Neintelegerile dintre organizatia mondiala SportAccord si Comitetul International Olimpic au dus la demisia romanului Marius Vizer din fruntea SportAccord. CIO nu a fost de acord ca SportAccord sa controleze federatiile sportive internationale.

Marius Vizer l-a criticat pe omologul sau de la CIO, Thomas Bach, ca stopeaza initiativele federatiilor international si nu a fost de acord cu slaba prezenta a acestora din urma in organele de conducere ale Comitetului Olimpic International.

"De când am fost ales la conducerea SportAccord, am încercat regulat să dezvolt o colaborare constructivă cu CIO și cu președintele său Thomas Bach. Din nefericire, ea nu a devenit niciodată o realitate", afirmase Vizer în luna aprilie, după realegerea sa în fruntea SportAccord.

Decizia lui Marius Vizer, care este presedintele Federatiei Internationale de Judo, de a demisiona din fruntea SportAccord a avut efecte immediate. Mai multe federații sportive internaționale importante și-au anunțat, pe rând, retragerea din organizația SportAccord.

Alte stiri din Sport

Ultima oră