Să nu vă faceţi alte planuri! În weekend mergem cu bicicleta la mare

21 Apr 2016 | scris de Sorin Anghel
Să nu vă faceţi alte planuri! În weekend mergem cu bicicleta la mare

Litoralul Mării Negre reprezintă mereu o destinaţie deosebit de atrăgătoare pentru români. Dar o plimbare cu bicicleta până acolo, plecând din Bucureşti şi trecând prin localităţi precum Brăneşti, Ileana, Lehliu Gară, Dor Mărunt sau Dâlga este de-a dreptul fascinantă. Anul acesta, 450 de ciclişti amatori vor pleca spre Năvodari în cadrul marşului “Cu bicicleta la Mare”. Sâmbătă, pornirea va fi din parcarea magazinului Mega Image Basarabiei, iar în prima zi se va pedala pe DN 3, drumul vechi către mare, până la Drajna, apoi stânga până la Amara. Duminică, din nou pe bicicletă, înapoi până la Slobozia, de unde stânga şi tot înainte până la Plajă Leon din Năvodari.

Organizatorii au anunţat că viteză de deplasare va fi de 20 km/h. La fiecare fauză de hidratare toţi participanţii vor avea parte de banane, portocale, ciocolată, biscuiţi şi băuturi isotonice. Convoiul de ciclişti va ajunge pe plaja din Năvodari în jurul orei 19, duminică seară.

“Nu e o competiţie, ci un marş, iar ţinta lui este de a duce cât mai mulţi ciclişti amatori până la capăt. Şi nu, nu al puterilor, pentru că avem un autocar în care cei obosiţi se pot urca pe traseu. E o cursă a solidarităţii, pentru că misiunea fiecăruia dintre noi e să-l ajutăm pe vecinul de pluton s-o încheie cu bine. Cea mai grea zi de cursă e cea de-a doua, cu dealurile Dobrogei şi vânt obligatoriu din faţă. Dar asta face şi mai plăcută sosirea şi mai mare satisfacţia. Nu e un lucru uşor, dar misiunea noastră e să arătăm că nu e nici un lucru imposibil pentru un om obişnuit” spune Lucian Mîndruţă, fondatorul expediţiei. Premiera absolută a ediţiei din acest an a marşului este reprezentată de faptul că amprenta de carbon este zero.

Alte stiri din Sport

Ultima oră