Lucian Bute, depistat pozitiv la testul antidoping de la finalul meciului cu Badou Jack

26 Mai 2016 | scris de Cristi Semeghin
Lucian Bute, depistat pozitiv la testul antidoping de la finalul meciului cu Badou Jack

World Boxing Comission a primit o notificare din partea Comisiei de Box și Wrestling D.C., responsabilă de organizarea partidei cu Badou Jack, conform căreia în testul de urină al lui Lucian Bute au fost depistate urme de ostarină, substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping.

Ostarina face parte din categoria modulatorilor selectivi ai receptorilor androgenici, fiind utilizată de unii sportivi pentru a crește capacitatea de efort, dezvoltarea masei musculare, refacerea articulațiilor, creșterea forței și a anduranței, având un efect similar steroizilor anabolizanți. 

Ce este interesant în legătură cu această substanță este faptul că deși niciun derivat de-al său nu este utilizat clinic, Agenția Mondială Antidrog a introdus o analiză de sânge pentru identificarea sa, interzicând folosirea sa încă din 2008. Cu ostarină au mai fost depistanți pozitiv ciclistul Nikita Novikov (iunie 2013), atleta Chaltu Beji (iunie 2015) și luptătorul UFC Tim Means (februarie 2016).

Cel mai probabil, conform uzanțelor din lumea sportului, Lucian Bute va contesta rezultatele acestui test și va solicita analizarea unei a doua probe.

Badou Jack: "Îţi pui viaţa în pericol de fiecare dată când intri în ring şi adversarul tău trişează? "
"Tot nu a reuşit să mă bată, chiar dacă a folosit substanţe interzise. Am câştigat lupta şi toată lumea a crezut că am câştigat lupta. În primul rând, nu ar trebui să fie o remiză. Din fericire, rezultatul se poate schimba în victorie. Trişează! Asta e o afacere dureroasă. Poţi muri în ring, e rău. Îmi place Lucian ca persoană, e un băiat bun, dar nu e deloc ok ce a făcut. Îţi pui viaţa în pericol de fiecare dată când intri în ring şi adversarul tău trişează? Poţi muri, se poate întâmpla orice în ring. L-am lovit tare de câteva ori şi şi-a revenit foarte bine din lovituri, ceea ce m-a surprins. Când am auzit că a căzut testul antidoping m-am gândit că are legătură cu modul în care a revenit foarte puternic în ultimele runde. Am crezut că e cinstit, nu mă aşteptam la asta de la el", a declarat Badou Jack pentru ESPN.

Citește și: Lucian Bute, PRIMA REACȚIE în scandalul de dopaj: "Nu am folosit niciodată substanțe interzise"

Alte stiri din Sport

Ultima oră