ALERTĂ. Jocurile Olimpice de la Rio ar trebui amânate sau mutate!

28 Mai 2016 | scris de Marina Constantinoiu
ALERTĂ. Jocurile Olimpice de la Rio ar trebui amânate sau mutate!


„Expunem oamenii unui risc inutil, vor fi 500.000 de turişti străini din toate ţările care vin să asiste la JO şi pot fi infectaţi cu virus, apoi să se întoarcă la ei acasă, iar infecţia să devină endemică”, scriu profesori în bio-medicină, bio-eticieni şi alţi oameni de ştiinţă din 10 ţări într-o scrisoare deschisă adresată directorului general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan.
Principala noastră preocupare se referă la sănătatea publică mondială, pentru că tulpina braziliană a virusului Zika afectează sănătatea de o manieră diferită de ce s-a văzut până acum”, explică aceştia.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, nu este etic să expui oamenii la un asemenea risc doar pentru nişte jocuri care pot avea loc în altă parte sau pot fi amânate.
În scrisoare, ei insistă pentru ca OMS să formeze un grup independent de experţi pentru a sfătui organizaţia ONU precum şi Comitetul Olimpic Internaţional.
Virusul Zika provoacă microcefalie la făt, o malformaţie gravă şi ireversibilă a craniului, şi o dezvoltare incompletă a creierului. În Brazilia, numărul de cazuri de astfel de îmbolnăviri, în mod normal rare, a explodat de la începutul epidemiei în această ţară în 2015.
Reprezentanţii Comitetului Olimpic nu au nicio intenţie să amâne Jocurile Olimpice de la Rio.

Alte stiri din Sport

Ultima oră