Un antrenor român vrea să revoluționeze fotbalul din întreaga lume cu o vestă (VIDEO)

08 Sep 2015
Un antrenor român vrea să revoluționeze fotbalul din întreaga lume cu o vestă (VIDEO)
Echipa nationala de fotbal a Romaniei a uitat sa mai inscrie. De trei meciuri, tricolorii obtin acelasi rezultat, 0-0. Situatia nu se poate schimba nici daca Anghel Iordanescu il cheama la lot pe Arsenie Boca. Fotbalul romanesc trece printr-un moment prost. Chiar daca Romania este pe locul sapte in lume in baza clasamentului FIFA, jocul echipei nationale este unul de-a dreptul plictisitor. 

Este nevoie de o schimbare, iar aceasta poate aparea cat de curand. Nu este vorba despre o schimbare de strategie ori de vreun plan al celor de la Federatia Romana de Fotbal. O piesa revolutionara de echipament poate produce schimbarea mult visata. Un maiou hi-tech ii va ajuta pe juniori, scopul fiind imbunatatirea viziunii in joc si a preciziei atunci cand vine vorba despre lovirea balonului. Multi dintre antrenor vor spune ca un maiou nu poate schimba nimic pentru ca este doar un maiou. Numai ca lucrurile stau cu totul altfel daca ne gandim ca pieptarul are in partea din fata, atarnat de la gat in jos, un burete cu profil triunghiular, astfel incat juniorul sa fie obligat sa priveasca tot timpul inaintea, cu fata la joc. 
“Head-Up vest” este denumirea produsului revolutionat. Designul sau face imposibil contactul viziual cu balonul atunci cand acesta se afla in apropierea picioarelor jucatorului. In centrele importante de pe piata fotbalistica din Europa se testeaza deja aceasta vesta. Efectele se vad deja. Desi copilul nu poate ridica privirea din pamant de la primele antrenamente, acestia vor trebuie sa faca fata acestei provocari si sa joace fotbal cu capul sus, mereu cu privirea catre coechipieri, astfel incat viziunea lor in joc sa fie cu mult imbunatatita. Dupa cateva luni de antrenamente in astfel de conditii, jucatorii vor ajunge sa atinga mingea “orbeste” si sa constientizeze faptul ca este inutil sa privesti in jos atunci cand joci fotbal. Fotbalul cu capul sus aduce multe beneficii.

Culmea, inventia apartine unui antrenor roman. Dan Avraham a fost antrenor la centrul de copii si juniori al celor de la Brondby – Danemarca si spera ca “Head-Up vest” sa rezolve problema antrenorilor ce nu reusesc sa-si convinga jucatorii sa joace tot timpul cu privirea sus. “Antrenorii fac o munca fantastica daca reusesc sa formeze un fotbalist care sa nu stea mereu cu privirea in pamant. Ei pot avea mai multe sanse daca foloseste aceste veste pentru ca jucatorul va fi fortat sa priveasca mereu in fata, iar cu timpul se va obisnui sa joace asa, ceea ce este mult mai bine”, sustine tehnicianul. Romanul a convins deja un producator american de echipament sa-i cumpere inventia, aceasta urmand sa fie comercializata peste tot in lume in cel mai scurt timp. In Romania, pretul pentru Head-Up vest va fi de aproximativ 250 de lei, dar ar putea costa mai putin daca se fac comenzi pentru toata echipa.


 

Alte stiri din Sport

Ultima oră