Fotograful de sport care suprinde fiecare detaliu al victoriei

18 Iul 2015
Fotograful de sport care suprinde fiecare detaliu al victoriei
Paolo Pellizzari, fotograf italian rezident în Belgia, a căutat un mod diferit de a face fotografie de sport. El a ales cel mai nepotrivit aparat foto pentru a realiza imaginile, tocmai pentru că a vrut să vină cu o altă perspectivă, nu cea a sportivului, ci concentrându-se pe jocul de echipă, pe cadrul întreg.

El spune că aparatul pe care îl folosește este lent, nu se pot face mai multe imagini în timp record, dar, pe de altă parte, are un unghi larg care îi permită să surprindă detalii care altfel ar fi rămas în afara cadrului. Cu alte cuvinte, el nu se oprește doar asupra sportivului, ci cuprinde tot ceea ce îl înconjoară pe acesta. În "Ben Ainslie Sailing, Londra, 2012," de exemplu, privitorul simte forța vântului, umezeala și drumul sportivului spre o a treia medalie olimpică de aur în navigație.
 
În mod obișnuit, panoramele lui Pellizzari au trei părți interdependente: sportivul sau sportivii, mulțimile de fani, și fundalurile zdrobitoare realizate din peisaje naturale sau arene masive.
 
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră