Cristian Tudor Popescu, despre înfrângerea lui Halep: Se poate spune că Simona i-a dat lacrimile Mariei

29 Aug 2017
Cristian Tudor Popescu, despre înfrângerea lui Halep: Se poate spune că Simona i-a dat lacrimile Mariei

Cristian Tudor Popescu a comentat în stilul său caracteristic, la Digi24, înfrângerea Simonei Halep în fața Mariei Șarapova, în primul tur la US Open.

"Se poate spune că Simona i-a dat lacrimile Mariei. N-am văzut-o niciodată plângând pe Maria Șarapova. Nu ştiam dacă e în stare. Dar e explicabil ce am văzut, pentru că sunt unii care o admiră pe Şarapova, alţii care o detestă, dar nimeni nu poate să nu-i recunoască marea ei dragoste pentru tenis. Faptul că după 19 luni ea dispută din nou un meci într-un turneu de grand slam, mai ales la US Open unde avut meciuri memorabile, e explicabil că a avut lacrimi.

Nu sunt supărat după această înfrângere a Simonei. A fost un meci palpitant, desfăşurat în faţă unei imense arene, plină ochi la un meci din primul tur. E extraordinar. În ciuda dramatismului partidei şi a răsturnării de situaţie, cauza înfrângerii e simplă şi limpede: serviciul. La jocul din câmp, s-a descurcat foarte bine, a făcut faţă în raliuri, s-a mişcat foarte bine cu rapiditatea ei celebră, a şi scos la un moment dat patru lovituri ca şi câştigătoare ale Șarapovei, într-un schimb care ar putea candida la punctul zilei sau al turneului de până acum.

În schimb, când a venit vorba de serviciu, aproape că ar fi fost mai bine să servească Şarapova în toate game-urile. Pentru că, în special serviciul 2 al Simonei, boală veche, a fost moale, previzibil şi de nenumărate ori Şarapova a executat-o pe Simona cu retururi direct câştigătoare, puncte câştigate cu efort minim, care au remontat-o de fiecare dat pe rusoaică, pentru că jocul Șarapovei, marcat clar de pauza lungă, a suferit la capitolul precizie, a reuşit în stilul sălbatic, consacrat, peste 50 de lovituri direct câştigătoare, dar şi tot atâtea greşeli neforţate. Numai cu acest joc nu putea câştiga. A fost nevoie de cadourile oferite de Simona la serviciu", a fost de părere Cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă se creează un complex al Simonei Halep în fața Șarapovei, Cristian Tudor Popescu a răspuns: "Se formează şi aşa ceva când pierzi de șapte ori şi nu câştigi niciodată. Şarapova a spus foarte bine: ne respectăm, indiferent de palmares, întâlnirile au fost puternice, tensionate şi aşa e. Faptul că Şarapova e mai bună decât Simona e un fapt, nu ne putem supăra. Ceea ce m-a pus pe gânduri şi mă îngrijorează e faptul că i-a dispărut Simonei acea platoşă de echilibru şi siguranţă pe care şi-o construit-o în lunile din urmă şi a început să crape platoşa, să se desprindă şi dedesubt se vede Simona neliniştită de la începutul acestui an".

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sport

Ultima oră