Contador a castigat Turul Italiei si anunta ca vrea tricoul galben la Paris

31 Mai 2015
Contador a castigat Turul Italiei si anunta ca vrea tricoul galben la Paris
Astazi s-a incheiat la Milano editia cu numarul 98 a Turului Italiei, intrecere la care au participat, in premiera, si doi rutieri din tara noastra. Serghei Țvetcov (Androni Sidermec) și Eduard Grosu (Nippo — Vini Fantini), care au avut o șansă foarte rară, echipele lor, de divizie secundă (Pro-continentale), fiind invitate în această cursă grație componenței majoritar italiană și faptului că liderii lor sunt rutieri peninsulari cu nume.

Cei doi au reușit să termine cursa de peste 3.400 km, cu remarcări sporadice: Grosu a avut un loc 5 în etapa a 13-a, la un sprint restrâns, după ce majoritatea plutonului, cu favoriții, s-a prăbușit într-o căzătură colectivă la 3,3 km de sosire, iar Țvetcov (ca și Grosu, de altfel, într-o etapă) a participat activ la o evadare de peste 100 km, reușind să câștige și 2 sprinturi intermediare. În ultima etapă, Grosu a venit pe locul 14, iar Țvetkov, pe 154, la 2'57", iar în clasamentul general cei doi au ocupat următoarele poziții: 139. Serghei Țvetcov, la 5h35'03"; 150. Eduard Grosu, la 5h54'43". Cursa a fost încheiată de 163 de cicliști.

Alberto Contador a castigat Il Giro anul acesta. Spaniolul a fost cu un minut si 53 de secunde mai bun decat ocupantul locului secund, italianul Fabio Aru. Pistolero concureaza pentru echipa milionarului rus Oleg Tinkov, astfel ca arogantele de la finalul editiei din acest an a Turului Italiei nu sunt deloc intamplatoare. Contador a fost intampinat dupa linia sosire de catre patronul sau cu parul vopsit roz.

Victoria de anul acesta a ibericului este a treia din cariera in Il Giro. El a mai triumfat in 2008 si 2011, insa ultima distinctie i-a fost retrasa din cauza faptului ca a fost prins dopat. Mai departe, Contador a anuntat ca doreste ca in acest an sa castige si Turul Frantei, competitie la care va avea parte de adversari mult mai puternici decat a intalnit in cele trei saptamani in care a pedalat prin Italia.

Alte stiri din Sport

Ultima oră