Turul Frantei 2015: Froome ar putea sa demonstreze ca este curat printr-un test antidoping independent

17 Iul 2015
Turul Frantei 2015: Froome ar putea sa demonstreze ca este curat printr-un test antidoping independent
Daca s-a dovedit ca exista coruptie la cel mai inalt nivel, atat pe plan politic, cat si pe plan sportiv, de ce sa nu credem ca nici efectuarea testelor anti-doping in lumea ciclismului nu se face tocmai corect? Si nu vorbim despre Romania. Vorbim despre ce se intampla la nivel mondial. Fostul presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy a fost inchis. Oameni din fruntea FIFA stau si ei la racoare. O sa vina vremea cand se va descoperi ca si comisarii anti-doping nu sunt chiar usa de biserica.

Este Turul Frantei, iar Chris Froome este in tricoul galben. Britanicul si-a obisnuit toti adversarii sa atace pe cele mai dure catarari. Rutierul de la Sky pare ca vine din alta lume. Ceea ce il pune in lumina reflectoare este tricoul galben. Daca in locul sau ar fi fost Quintana, Contador sau Nibali, acestia ar fi fost si ei acuzati ca se dopeaza. Despre Quintana s-ar fi speculat pe seama faptului ca a preferat sa se pregateasca in Columbia. Lui Contador I s-ar fi putut reprosa ca are din nou carne de vita in meniu, iar Nibali ar fi fost acuzat ca n-are sapca.

Acum, Froome este comparat cu Lance Armstrong, rutier care a fost deposedat de sapte tricouri galben dupa ce justitia a descoperit ca americanul s-ar fi dopat. Ciclismul este acum un sport lipsit de credibilitate, dar, in acelasi timp, a devenit si o mare afacere. Toata lumea castiga ceva.

Pentru Sky, tot acest scandal in jurul lui Froome reprezinta un deficit de imagine. Se discuta tot mai mult despre un posibil test independent, fara nici o legatura cu UCI sau agentiile anti-doping, pe care Froome urmeaza sa-l faca. Deocamdata rutierul nu a confirmat acest lucru, insa fanii sai, dar si cei ai lui Quintana, Contador sau Nibali, asteapta cu sufletul la gura rezultatele analizelor de sange ale celui ce poarta acum tricoul galben in Marea Bucla.

Pana cand se va ajunge la acel moment, Froome se supune fara sa comenteze fiecarui test anti-doping la care este supus in Turul Frantei. Evident ca vor aparea speculatii si daca testul independent va avea un rezultat favorabil britanicului. Dar omul celor de la Sky va castiga in ceea ce priveste credibilitatea si va demonstra ca nu are nimic de ascuns.

Alte stiri din Sport

Ultima oră