Învingător în Turului Italiei în 2012, Ryder Hesjedal vrea să câştige Marea Buclă din acest an folosind o bicicletă Cannondale SuperSix EVO 2016

29 Iun 2015
Învingător în Turului Italiei în 2012, Ryder Hesjedal vrea să câştige Marea Buclă din acest an folosind o bicicletă Cannondale SuperSix EVO 2016
Cannondale a lansat o versiune actualizata pentru SuperSix EVO 2016. Greutatea este una cat se poate de mica, iar echiparile sunt de ceea mai buna calitate. Cannondale este unul dintre cel mai bune branduri de biciclete, iar SuperSic EVO a fost mereu admirata, indiferent de versiune. Editia ce va fi comercializata in 2016 seamana izbitor cu precedenta, desi este ceva mai echipata. A imprumutat un plus de confort de la fratele sau, Synapse, dar plusuri se intalnesc si la aerodinamica.

Cadrul modelului din 2016 al lui SuperSic EVO are 777 grame, in vreme ce precedenta editie avea 760. Asta nu inseamna ca bicicleta este mai grea. S-a redus greutatea in ceea ce priveste furca. De 320 de grame s-a coborat la 280 de grame. Rezulta un frameset de 1.303 grame, mai bun decat cel pe care il are Trek Emonda SLR 10, care cantareste 1.312 grame.

Alaturi de progresul impresionant la capitolul greutate, Cannondale afirma ca bicicleta este mult mai rapida decat modelul precedent. Mai mult decat atat, s-au facut imbunatatiri si in ceea ce priveste confortul si rigiditatea. Cresteri importante sunt si in ceea ce priveste aerodinamica, producatorul laudandu-se ca noul cadru il ajuta pe biciclist sa ajunga mult mai usor la 40 de kilometri pe ora.

Cannondale SuperSix EVO 2016 va avea cinci versiuni, insa pana cand va fi scoasa la vanzarea ea va putea fi urmarita in Turul Frantei incepand de sambata, 4 iulie. Rutierii de la Cannondale-Garmin, printre care Andrew Talansky, Dan Martin si Ryder Hesjedal, vor “alerga” folosind aceasta bicicleta.

Alte stiri din Sport

Ultima oră