Beizadeaua de Ilfov. Fiu de primar, gesturi obscene pe stadion

09 Apr 2016 | scris de Sorin Anghel
Beizadeaua de Ilfov. Fiu de primar, gesturi obscene pe stadion


Fotbalul mic şi foarte mic are farmecul sau. În acest sezon al eşalonului secund, din Seria B1 pare că nu vrea să promoveze nimeni. Echipele care au stadioane şi fani sunt în insolvenţă, iar cele care chiar joacă fotbal de calitate nu au bani şi nici arene corespunzătoare Ligii I. Vineri seară, FC Rapid Bucureşti , marea favorită la promovare, a pierdut pe teren propriu, scor 1-2, cu SC Bacău, formaţie care nici măcar nu şi-a depus dosarul pentru obţinerea licenţei. Sâmbătă de dimineaţă, Dunărea Călăraşi, ocupanta locului secund în clasamentul seriei de est din Liga a 2-a, şi-ar fi dorit să câştige confruntarea cu Academică Clinceni. Un succes i-ar fi putut duce pe elevii lui Adrian Mihalcea pe prima poziţie. Numai că partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.


Partida a fost urmărită din tribune de 1.500 de spectatori. În faţa unui public atât de numeros – audienţa este mare chiar şi pentru unele echipa din Liga I precum Timişoara, Voluntari sau Chiajna – a avut loc un incident demn de maidanele din întrecerile judeţene de fotbal. În prima repriza, atunci când scorul era 0-0, mingea a ieşit în afara terenului de joc într-o zona în care Valentin Budeanu, jucător de rezervă la Academica Clinceni, executa mişcările de încălzire. Bodo Kanda, de la gazde, a încercat să reia jocul rapid, numai că n-a putut face acest lucru din cauza faptului că Budeanu a retinut balonul si nu a vrut sa-l mai returneze.


Imediat, spectatorii aflaţi la tribuna I a stadionului din Călăraşi au reacţionat, astfel că între suporterii gazdelor şi jucătorul celor de la Academica s-a pornit un dialog plin de obscenităţi. Valentin Budeanu nu s-a lăsat deloc intimidat şi le-a adresat injurii spectatorilor. În repriza a doua, în momentul în care a fost chemat de către antrenorul Mugur Bolohan în zona băncii de rezerve a oaspeţilor pentru a fi introdus în teren, jucătorul n-a ratat ocazia şi le-a arătat spectatorilor degetul mijlociu.


Imaginile au fost surprinse de către Alexandru Botezatu, de la publicaţia electronică “Cu lumea-n cap prin Călăraşi”. Fotograful a mărturisit că jucătorul celor de la Clinceni mai mult s-a înjurat cu spectatorii decât s-a încălzit. “Totul timpul i-a provocat pe cei de pe margine. I-a înjurat şi le-a făcut semne obscene în parmanenta”, susţine Botezatu.


Deşi este doar rezervă la gruparea ilfoveană, Valentin Budeanu este un om important la formaţia ce activează în Seria B1. Asta numai pentru că tatăl sau, Adrian Budeanu, este nimeni altul decât primarul localităţii Clinceni. Academica şi-a schimbat antrenorul în această iarnă. Laszlo Balint a fost schimbat după un meci tot cu Dunărea, pierdut pe teren propriu, cu 1-0. Într-un interviu, tehnicianul a mărturisit că a lucrat intr-un mediu ostil din cauza faptului că a refuzat să-l introducă în teren pe fiul primarului şi astfel a ajuns să fie demis.


În fotbalul din judeţul Ilfov, Valentin Budeanu este cunoscut de toată lumea ca o “poamă acră”. Incidentul de la Călăraşi este unul minor în comparaţie cu ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 4 ani. În sezonul 2011-2012, pe vremea când era legitimate la Inter Clinceni, fiul primarului din localitatea ilfoveană a primit cartonaşul roşu la finalul unui joc disputat cu Concordia II Chiajna din cauza cuvintelor obscene adresate “centralului” Robert Avram. Nervos, Budeanu a încercat să-şi facă dreptate singur şi l-a luat la fugă pe arbitru pe terenul de joc, fiind foarte aproape de a-l lovi pe acesta.

semneobscene1semneobsceneclinceni2

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră