Sindromul hemolitic uremic: Un copil internat la Spitalul Marie Curie. De la măsurile de igienă pleacă totul

16 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Sindromul hemolitic uremic: Un copil internat la Spitalul Marie Curie. De la măsurile de igienă pleacă totul

Un copil de un an și patru luni a fost transferat, săptămâna trecută, în stare gravă, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Craiova la Spitalul Marie Curie din București cu sindromul hemolitic uremic. Ancheta Direcției de Sănătate Publică Dolj evidențiază că cinci membri ai familiei copilului sunt purtători ai bacteriei E. Coli.

"Avea câte zece scaune pe zi, dar nu l-au adus imediat la medic. Când a ajuns la spital, i s-au făcut trei examene coprologice cu rezultat negativ, dar între timp a început să prezinte fenomene de hemoliză, de creştere a ureei. S-a luat decizia de a fi transferat la Bucureşti”, a precizat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Surse din Spitalul Marie Curie ne-au declarat că, după o perioadă de anurie (imposibilitatea rinichilor de a forma sau de a elimina urina din organism), începând de ieri, copilul are diureză în creștere. El nu a necesitat intubare, dar în continuare se află pe dializă peritoneală în secția de Nefrologie. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj, ”cel mai probabil, a fost vorba de o igienă personală insuficientă. Spălatul mâinilor este extrem de important”. 

În repetate rânduri, prof. dr. Mihaela Bălgrădean, șef de secție în cadrul Spitalului Marie Curie, a insistat asupra faptului că de la măsurile de igienă pleacă totul: igiena mâinilor,  a alimentelor,  vaselor și ustensilelor folosite la prepararea alimentelor.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră