Spitalul MS Curie: Unul dintre copiii cu sindrom hemolitic e în stare gravă la ATI

03 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
Spitalul MS Curie: Unul dintre copiii cu sindrom hemolitic e în stare gravă la ATI

Băieţelul de un an şi trei luni din Craiova are o evoluţie uşor ameliorată, se află sub dializă peritoneală şi se aşteaptă reluarea diurezei. În schimb, s-a agravat starea fetiţei de un an şi opt luni  din Craiova, internată cu insufcienţă renală şi tulburări neurologice. Aceste tulburări sub forma convulsiilor subintrante nu reacţionează la tratamente, motiv pentru care a fost necesar transferul în secţia de terapie intensivă. În sindromul convulsiv se foloseşte un sistem de sedare, fetiţa fiind în continuare sub dializă peritoneală .  

Sugarul de opt luni din Bucureşti, venit cu o anemie severă, deşi iniţial nu a avut nevoie de dializă, are o evoluţie severă pe fondul insuficienţei renale acute. "Starea lui s-a înrăutăţit din punctul de vedere al rinichilor care au intrat în insuficienţă renală severă ceea ce impune nu numai dializă, dar şi tratament complex, de durată", spune prof. dr. Bălgrădean   

Potrivit prof. dr. Bălgrădean, sunt trei cazuri severe de sindrom hemolitic uremic care au nevoie de terapie susţinută, de lungă durată, atât timp cât toxinele acestei bacterii sunt în circulaţie şi sunt manifestări clinic ale bolii.  

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră