Sindicatele vor picheta Palatul Cotroceni

24 Mai 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Sindicatele vor picheta Palatul Cotroceni

Sindicatele afiliate Blocului National Sindical(BNS) anunta initierea unor proteste la Palatul Cotroceni pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă,scrie agerpres.ro

Conform calendarului anunțat marți de președintele BNS, Dumitru Costin, seria protestelor va fi deschisă pe 25 mai de sindicatele din industria de apărare, care vor picheta între orele 11,00 — 14,00 sediul Președinției, împreună cu organizațiile sindicale din sector afiliate la Cartel Alfa.
"Vom fi 300 — 500 de oameni, în funcție de cât vom avea posibilitatea să băgăm acolo, în spațiul respectiv, și de câți vom fi lăsați. O să stăm în protest acolo. Am transmis către Președinție mesajul nostru. Am sunat ieri (luni — n. r.). Așteptăm să avem un feedback. Noi atragem atenția asupra unor riscuri majore. O să fim în protest până o să ne bage cineva în seamă", a spus Costin.
Luni, 30 mai, este programată o acțiune de protest a BNS având ca obiect legislația muncii (negocieri colective, dialog social, Codul Muncii, sindicate), marți, 31 mai, va veni rândul sindicatelor din agricultură să picheteze, iar joi, 2 iunie, al celor din industria constructoare de automobile și subansamble auto și din transporturi, afiliate la BNS. Vineri vor protesta sindicatele din energie.
În plus, în această perioadă, BNS are în evaluare și alte acțiuni de protest organizate cu sindicate membre din alte sectoare de activitate.
BNS a transmis marți o scrisoare deschisă președintelui României, Klaus Iohannis, în care atrage atenția, printre altele, asupra "politicii salariale haotice discriminatoare și demotivantă care a golit de resurse umane de calitate marea majoritate a autorităților publice din România" și îi solicită să+şi exercite funcţia de mediere”între stat şi societate”.

Alte stiri din Politic

Ultima oră