Mulțumim, Angela Gheorghiu, Teodor Ilincăi și Orchestra G. Enescu! Mii de spectatori la un concert comparabil cu cele din UE

16 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
Mulțumim, Angela Gheorghiu, Teodor Ilincăi și Orchestra G. Enescu! Mii de spectatori la un concert comparabil cu cele din UE

Soprana Angela Gheorghiu, tenorul Teodor Ilincăi și Orchestra Filarmonicii George Enescu au oferit, vineri seara, în Piața Constituției un spectacol de excepție, ”cu precădere clasic”, comparabil cu cele devenite tradiționale în multe capitale din Uniunea Europeană. 

În prima parte a concertului, cei peste 10.000 de spectatori au ascultat arii din operele: "Italianca în Alger" de Gioachino Rossini, "Adriana Lecouvreur" de Francesco Cilea, "Carmen" de Georges Bizet, "Tosca", "Turandot" și "Manon Lescaut"de Giacomo Puccini, "La Wally" de Alfredo Catalani, "Andrea Chenier" de Umberto Giordano.

 În a doua parte a concertului îndrăgita soprană Angela Gheorghiu și tenorul Teodor Ilincăi au pregătit și câteva surprize, oferind publicului larg două piese apreciate înainte de 1989: ”Oameni” de Marius Țeicu, din repertoriul lui Aurelian Andreescu, Ploia și noi de Vasile V. Vasilache, care ne amintește de Doina Badea. 
"Aseară am trimis un mic fragment din repetiție lui Marius Țeicu. Colegul și prietenul meu a cântat atât de frumos această piesă... Ne-am gândit că este cazul și avem o îndatorire, din punctul meu de vedere este o îndatorire, să nu uităm vocile cele mai importante din România — chiar și în această seară, cu precădere clasică — vocile celor care au cântat muzică ușoară românească. Am ales pentru astă seară un cântec de-al Doinei Badea. Soarta a fost atât de crudă cu ea. Trebuie să facem orice ne stă în putință — și eu îi aduc mulțumire și un prinos pentru tot ce ne-a lăsat", mărturisea  Angela Gheorghiu publicului entuziasmat, după ce tenorul Teodor Ilincăi a interpretat piesa "Oameni".

Concertul a impresionat și prin noul format: întreaga scenă acoperită de proiecții, creeând iluzia unui film 3D pe acordurile muzicii,  într-un joc de culoare și lumini, cu proiecții de video mapping

Concertul, cu acces gratuit, s-a încheiat cu din arii nemuritoare – Granada, O sole mio, O mio babbino caro, răsplătite cu ropote de aplauze, cu  multe flori, artificii și o explozie de confetti din patru tunuri speciale.  ”Mulțumim”! a spus artista. ”Vreau să văd luminile telefoanelor, să văd că încă mai sunteți aici. Luminile dumneavoastră sunt mult mai frumoase”, s-a adresat, la final minunata noastră soprană. Și aproape instantaneu, în Piața Constituției, mii de telefoane au luminat în semn de respect pentru talent și mulțumire pentru acest regal de muzică clasică.   

Alte stiri din Muzica

Ultima oră