Concert extraordinar Angela Gheorghiu, de Zilele Bucureştilor, în Piaţa Constituţiei

12 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Concert extraordinar Angela Gheorghiu, de Zilele Bucureştilor, în Piaţa Constituţiei

Concertul extraordinar susținut de soprana Angela Gheorghiu va deschide seria de evenimente aniversare Zilele Bucureștiului. Anul acesta se împlinesc 558 de ani de la prima atestare istorică a Capitalei.

Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, spectacolul-eveniment susţinut de Angela Gheorghiu are loc la 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piața Constituției.

Angela Gheorghiu concertează la București, alături de Filarmonica George Enescu și de tenorul Teodor Ilincăi, iar dirijorul spectacolului este maestrul newyorkez Eugene Kohn, cu care Angela Gheorghiu concertează încă de la începutul carierei sale.

"Îi invit pe bucureșteni dar și pe turiștii care în acest sfârșit de săptămâna vizitează Capitala României, să participe la o serie de evenimente de excepție, menite să marcheze peste 5 secole de existența a Bucureștiului. Am ales în acest an să oferim, în deschiderea seriei de evenimente aniversare Zilele Bucureștiului, un concert de ținută, extraordinar, al Angelei Gheorghiu. Un alt eveniment care deja și-a câștigat renumele pe piața internațională de profil este IMapp, ajuns deja la cea de-a patra ediție, și la care participa anual, peste 50.000 de spectatori. Tot în cadrul Zilelor Bucureștiului va avea loc un spectacol Pink Martini, se organizează expoziții, spectacole de teatru în aer liber și multe alte manifestări speciale. Intrarea la toate aceste evenimente este liberă, astfel încât toți bucureștenii să se poată bucura de zilele orașului lor", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

De asemenea, tot în Piața Constituției, duminică, 17 septembrie, începând cu ora 18:00, are loc concertul maraton Irina Rimes, The Motans, Vunk, Holograf, Voltaj, Delia & Bând.

În cadrul Zilelor Bucureștiului, va fi organizată, totodată, şi Grădina cu sculpturi, prima expoziție de sculptură semnată de celebra artistă Alexandra Nechita. Spațiul expozițional poate fi vizitat în perioada 19 septembrie — 19 octombrie, chiar în fața Ateneului Român unde vor fi expuse 8 lucrări de sculptură, impresionante, realizate de artistă.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră