Astăzi îl omagiem pe Cornel Chiriac

12 Mai 2016 | scris de Alex Revenco
Astăzi îl omagiem pe Cornel Chiriac

Joi, 12 mai 2016, începând cu ora 19:30, la Oldies Bar & Club va fi omagiat Cornel Chiriac, profesorul nostru de muzică la orele căruia am avut foarte puţine absenţe.

Internaţionala tineretului

“Cornel era produsul tipic al unei generaţii, pe care multora dintre cei mai în vârstă le vine greu să o înţeleagă. O generaţie pentru care nu exista o cortină de fier sau alte hotare. O generaţie, care oriunde s-ar afla, pulsează în acelaşi ritm, iubeşte aceleaşi lucruri, nutreşte aceleaşi idealuri, se entuziasmează de aceleaşi idei, se îmbracă în acelaşi fel şi ascultă aceeaşi muzică. Acestei intemaţionale a tineretului contemporan îi aparţinea Comel Chiriac”, spunea Noel Bernard în editorialul din 7 martie 1975 de la microfonul postului de radio Europa Liberă.

Profesorul ideal

Cornel Chiriac era profesorul ideal şi pentru că nu dădea note şi nu te scotea la tablă, dar ne luam conştiincioşi notiţe după spusele lui. Forţa lui primordială era capacitatea de a deschide porţile acelei contemporaneităţi de care ne ştiam izolaţi. Nu ne vorbea doar de muzica festivalului de la Woodstock, ci şi despre climatul unei Americi protestatare. Vă invităm să-l omagiem împreună.

Blues în concert şi lansare de carte

La întâlnirea moderată de Radu Nicolescu, alături de fanii lui Cornel Chiriac, vor fi prezenţi Mircea Florian, Camil Petrescu Jr şi Liviu Tofan. După schimburile de opinii prilejuite de aniversarea a 74 de ani de la naşterea lui Cornel, la ora 21.00, urmează o seară de blues live , cu trupele Castor 604 şi Agents of the Blues. În pauză, prezentarea volumului “Bucuria sunetelor”. Intrarea este liberă.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră