Surprinzător: Aproape tot ceea ce mâncăm se elimină prin plămâni!

15 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Surprinzător: Aproape tot ceea ce mâncăm se elimină prin plămâni!

Oamenii de știință australieni au efectuat un studiu pentru a afla unde se duc grăsimile atunci când slăbim. Ca parte a cercetării, ei au cerut unui număr de 150 de profesioniști din domeniul sănătății să-şi prezinte propriile teorii despre acest subiect, iar cei mai mulți au răspuns incorect, relatează uk.businessinsider.com.

La întrebarea cercetătorilor de la Universitatea din New South Wales, dintre cei 150 de medici, dieteticieni și formatori personali, doar trei au răspuns corect la întrebare.

Cercetătorul asistent Ruben Meerman şi Andrew Brown, profesor şi şef al catedrei de biotehnologie şi ştiinţele biomoleculare de la UNSW, au explicat rezultatele cercetarii - şi, asemenea profesioniştilor din domeniul sănătăţii, aţi fi surprinşi de ceea ce au descoperit oamenii de ştiinţă.

"Cea mai frecventă concepție greşită a fost că grăsimea se transformă în energie", au afirmat oamenii de știință. "Problema cu această teorie este că încalcă legea convertirii materiei, pe care toate reacțiile chimice o respectă".

Legea convertirii materiei afirmă că masa unui obiect nu se schimbă niciodată, indiferent de modul în care particulele se rearanjează. Alți respondenți au susţinut că grăsimea se transformă în mușchi, ceea ce, explică ei, "este imposibil".

Grăsimea este transformată în dioxid de carbon și apă

O altă teorie susţine că este eliminată din organism prin colon, ceea ce este, de asemenea, incorect. Deci, care este răspunsul?
"Grăsimea este transformată în dioxid de carbon și apă", au susţinut oamenii de ştiinţă. Expirați dioxidul de carbon și eliminaţi apa din organism sub formă de urină sau transpirație.

"Dacă pierdeți 10 kg de grăsime, exact 8,4 kg ies prin plămâni și restul de 1,6 kg se transformă în apă. Cu alte cuvinte, aproape toată greutatea pe care o pierdem este expirată".

Ei au adăugat că, deși acest lucru poate fi surprinzător, "aproape tot ceea ce mâncăm se elimină prin plămâni. "Fiecare carbohidrat pe care îl digerați și aproape toate grăsimile sunt transformate în dioxid de carbon și apă."

Același lucru este valabil și pentru alcool și proteine, în afară de o mică cantitate din acesta din urmă care este transformată în uree și alte substanțe solide și este excretată ca urină.

Oamenii de știință au subliniat că singurul aliment care ajunge în colon nedigerat este "fibra dietetică", cum ar fi porumbul dulce. Restul este absorbit în sânge și organe. "După aceea, nu se duce nicăieri până nu îl vaporizați", au mai spus cercetătorii.

Alte stiri din Life style

Ultima oră