Hai la Hanami în Parcul Herăstrău, duminica aceasta! Privești florile de cireș și afli mai multe despre programul de burse din țara Soarelui Răsare

06 Apr 2019 | scris de Ion Marinescu
Hai la Hanami în Parcul Herăstrău, duminica aceasta!  Privești florile de cireș și afli mai multe despre programul de burse din țara Soarelui Răsare Galerie foto (4)

Se întîmplă duminică, în Parcul Herăstru, de la ora 14:00. Ai timp să te trezești după noaptea grea de sâmbătă. O să te înviorezi instant dacă mergi prin parc pe aleea care vine dinspre Arcul de Triumf.

Bine-ar fi să mergi pe trotuar! Nu te teme, nu îi vei deranja pe îndrăgostiți, ei sunt în lumea lor.

Ținând aleea e posibil să te destabilizeze vreo bicicletă în mare viteză, cineva pe role care te evită în ultima secundă sau un puști, cu placa și căștile în urechi, nepăsător de calmul copacilor seculari. Sigur, are și trotuarul riscurile lui!

Te poți lovi de cineva care stă cu nasul în telefon. Dar toate astea le faci și tu, de atâtea ori J  Sigur vei supraviețui naturii și aerului curat!

Nu te lăsa totuși pradă, prea mult, admirației! Imediat trebuie să faci dreapta.  Din măreția stejarilor falnici și umbroși ajungi repede în raiul Grădinii Japoneze.

Hanami este sărbătoarea contemplării florilor de cireș, deocamdată bulbi în mare parte.  Parcă  te privesc și-ți spun: ,,Călătorule grăbit, hai să respirăm împreună bucuria venirii primăverii!”   

La doi pași ai frânturi din poveștile cu samurai. O stare de grație în care devii recunoscător faptului că ești.

Te poți bucura solitar de conexiunea on line, sau poți adopta o atitudine romantică alături de cineva drag citindu-vă unul altuia povești. Eu am experimentat Europolis de Jean Bart… și parcă toate vapoarele Brăilei transportau soarele Japoniei în mine. Și, rămâne între noi, îmbrățișările găsesc un spațiu primitor aici.

Te poți decupla de la tot ce înseamnă informație, te poți plimba pe puntea japoneză ori poți să asculți poveștile de demult spuse de arțarii japonezi. Dacă vrei să te reculegi lângă o azalee, be my guest!

Gazdele te așteaptă pentru a te iniția în tehnica specială a  ceaiului verde pregătit după ceremonialul tradițional. Vei avea parte și de ateliere de kimonouri, elemente vestimentare care pot genera idei minunate.

Iar tehnica Origami te va impresiona cu siguranță. Poți să comanzi un papion din hârtie sau o morișcă de vânt, doar să stai cuminte cât  timp atelierul lucrează în favoarea zâmbetului tău.

Vor fi și ateliere yucata. Nu știu ce sunt! Poate o să afli chiar tu. Eu voi fi pe-acolo ca să văd și să-ți povestesc, în caz că nu ajungi.

Dar ar fi bine să vii duminică! Grădina Botanică București a împlinit majoratul demult și îți poate da un sfat de viață prin Ambasada Japoniei. Conform www. agerpres.ro poți afla mai multe despre programul de burse al Guvernului japonez. Poate că nu strică să vezi despre ce este vorba. Japonia este extrem de deschisă studenților internaționali.

Dacă nu vrei la o școală cu înalte standarde educaționale, nu-i nicio problemă!  Poate dorește un amic din gașcă, o colegă sau un cunoscut care ți-ar putea spune, peste ani, Wakarimasu. Atât am reținut, în japoneză, din Shogun. Cartea aia mare și groasă….probabil că o ai și în format electronic.   

成功   Adică, succes, conform Translate! 

CREDIT FOTO: Agri Marinescu

Alte stiri din Life style

Ultima oră