TOP. 20 de țări pentru un trai bun

23 Feb 2018
TOP. 20 de țări pentru un trai bun Galerie foto (6)

Elveția a fost desemnată pentru a doua oară consecutiv „cea mai bună țară din lume“, potrivit unui raport realizat de US News&World Report.

Lista adună rezultatele de la 21.000 de oameni din toată lumea, care au dat note țărilor de origine bazându-se pe 65 de atribute, printre care fericirea, educația, influența, oportunitățile economice și multe altele. Iată și clasamentul, prezentat de US News/World Report şi preluat de cotidianul.ro, din care preluăm primele cinci ţări nominalizate:

Elveția
Elveția este binecunoscută pentru neutralitatea sa, rata mică de șomaj și putere economică.

Chiar dacă este o ţară mică, elvețienii au câștigat mai multe premii Nobel pe cap de locuitor, mai mult practic decât oricare altă țară.

Elvețienii apreciază foarte mult încrederea, mediul, drepturile omului, educația, sănătatea și stabilitatea economică. Accesibilitatea și puterea militară nu sunt însă niște puncte forte ale Elveției.

Canada
Canada este cunoscută pentru multiculturalism și standarde înalte de viață.

Calitatea vieții a fost apreciată cel mai bine din întreaga lume, cu scor perfect la stabilitate politică, siguranță și piața joburilor. A fost catalogată a treia din punctul de vedere al educației și a doua la transparență.

Are de suferit însă la capitolele calitatea distracției și moștenire culturală.

Germania
Germania, una dintre cele mai mari puteri economice, este cunoscută pentru forța de muncă bogată și a primit scor perfect pentru antreprenoriat.

A primit note mari pentru conexiuni internaționale, educație, stabilitate economică și puternice alianțe internaționale.

În schimb, foarte puțini nemți au apreciat distracția, fericirea și prietenia națiunii.

Marea Britanie
Influența internațională a Marii Britanii își are rădăcinile în istorie ca fiind cel mai mare imperiu din lume.

A primit note mari la drepturile omului, conexiuni internaționale și putere politică. Dar nu strălucește la salarii şi accesibilitate.

Japonia
A treia economie a lumii și lider din punctul de vedere al tehnologiei, Japonia a primit scor mare la antreprenoriat, educație și putere mondială.

Japonezii și-au descris țara ca fiind modernă, prestigioasă și inovativă.

Japonia mai are însă de învățat la capitolele libertate religioasă și egalitatea sexelor.

Continuarea articolului, pe cotidianul.ro.

Alte stiri din Externe

Ultima oră