De ce vor mexicanii să pună un câine pe bancnota de 500 de pesos

24 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
De ce vor mexicanii să pună un câine pe bancnota de 500 de pesos Galerie foto (2)

Un labrador retriver este simpatizat în întreaga lume pentru eforturile sale de a salva zeci de vieți după cele două cutremure care au lovit Mexicul în ultimele săptămâni.

Câinele, Frida, este folosit de marina mexicană (SEMAR) în caz de dezastre naturale. Echipată cu ochelari de protecție și cizme, Frida a fost testată acum două săptămâni după ce statul mexican din Oaxaca a fost lovit de un cutremur și apoi din nou când un alt seism a lovit marţi Mexico City.

După primul cutremur, ea a reușit să localizeze în moloz corpul unui ofițer de poliție din Juchitan, conform Los Angeles Times. În total, câinele, în vârstă de 7 ani, a găsit în întreaga carieră trupurile a 52 de persoane, dintre care 12 sunt încă în viață.

Frida lucrează împreună cu alți 14 câini de salvare, alături de salvatori umani, pentru a localiza victimele cutremurului cu magnitudinea de 7,1 metri în Mexic, care a provocat moartea cel puțin 305 de persoane. Faima de eroină a Friedei s-a răspândit nu numai în Mexic, ci şi în alte părți ale lumii.

Biroul președintelui mexican Enrique Peña Nieto a recunoscut valorile eroinei cu patru picioare pe Twitter. Unii au mers atât de departe încât să ceară ca Frida să-l înlocuiască pe renumitul pictor mexican Diego Rivera pe bancnota de 500 de pesos. Coincidenţă, Diego Riviera a fost soţul celebrei pictoriţe mexicane, Frida Kahlo!

Între timp, Frida, căţeluşa, și echipa ei se concentrează pe căutarea altor victime. La patru zile după cutremur, echipele de salvare încă mai caută supraviețuitori.

Alte stiri din Life style

Ultima oră